ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zvonko Radičanin – Agramerski ficleki

06.09.2011.

Nakon izložbe skupine autora ‘Ljeto’, LP bar nastavlja rad nizom zanimljivih samostalnih izložbi priznatih fotografa. U organizaciji udruge Fijaker, svojom će se izložbom ‘Agramerski ficleki’ predstaviti Zvonko Radičanin. Otvorenje izložbe je 9. rujna u 19 sati u LP caffe baru, Račkoga 11, u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 29. rujna.
.
Zvonko Radičanin - Agramerski ficleki
.
Zvonko Radičanin, rođen 1954. u Velikoj Gorici, školovao se u Zagrebu gdje i danas radi i živi. Od gimnazijskih dana voli fotografiju ali tek unatrag nekoliko godina ona postaje sastavni dio njegove svakodnevice. Šetajući Zagrebom, putujući u druga mjesta lijepe naše ili inozemstva, u planinama s kojima se često druži, ma gdje pošao, fotoaparat je uvijek uz njega, ne samo zato da dokumentaristički bilježi viđeno, već da svojom suptilnošću i izvanrednim osjećajem za detalj, atmosferu i kompoziciju, pretoči viđeni trenutak u dojmljivu priču.
.
Njegove su fotografije primljene na brojnim salonima i natječajima u zemlji i inozemstvu, sudjelovao je na petnaestak izložbi u Hrvatskoj i na više od 50 izložbi u 26 zemalja na svim kontinentima. Za svoje fotografije primio je brojna priznanja i nagrade, među kojima i zlatne medalje FIAP-a. Za sudjelovanje na međunarodnim izložbama najveće svjetsko udruženje fotografa umjetničke fotografije dodijelilo mu je počasno zvanje, umjetnik fotografije (AFIAP).
.
Agramerski ficleki, šarmantni su detalji Zagreba snimljeni u posebnom ozračju svih godišnjih doba. Ljetni pljusak, jesenja magla na Bundeku, zimsko jutro na Markovom trgu ili osunčani grafiti u proljeće, pričaju o gradu koji ima i svojih samotnih trenutaka baš kao i njegovi stanovnici…
.
Katalog izložbe možete preuzeti ovdje.
.

No comments yet.