ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zvonimir Tanocki – Portreti na kvadrat

11.11.2011.

U vinkovačkoj Galeriji likovnih umjetnosti ‘Slavko Kopač’, 10. studenoga je otvorena izložba fotografija ‘Porterti na kvadrat’ vinkovačkog fotografa i osnivača Foto kluba Vinkovci Zvonimira Tanockog (1960.). Izložba ostaje otvorena do 24. studenoga.

.
Zvonimir Tanocki - Portreti na kvadrat
.
Autor je izložio 85 crno-bijelih fotografija, portreta poznatih i manje poznatih osoba vezanih uz Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, snimljenih u razdoblju od Domovinskog rata 1991. godine do danas.
.
‘Izložba je najvećim dijelom posvećena likovnim umjetnicima jer je njihovih portera izloženo i najviše. S likovnim umjetnicima sam i počeo raditi portrete. Kasnije sam fotografirao i neke druge javne osobe, a dio fotografija nosi i socijalnu tematiku’, kazao je Tanocki.
.
Zvonimir Tanocki osnivač je i prvi predsjednik Foto kluba Vinkovci i organizator prvih izložbi Salona fotografije Vinkovci. Od 1994. do 1998. godine bio je dopredsjednik Hrvatskog filmskog saveza, a 1995. godine sudjelovao je kao predsjednik Hrvatskog foto saveza na svjetskom kongresu FIAP-a u Andori.
.
Danas radi ako slobodni fotograf, a specijalnost su mu snimanja iz zrakoplova i kulturno-povijesne i prirodne baštine Hrvatske. U arhivi ima više od 350.000 snimaka. Izlagao je na oko 150 grupnih i tridesetak samostalnih izložbi fotografije.
.

No comments yet.