ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zima

16.02.2012.

Pozivamo vas u Galeriji Principij u Rijeci, u petak 17. veljače u 19 sati na svečano otvorenje izložbe odabranih fotografija s natječaja ZIMA u organizaciji Fotokluba Rijeka.Žiri u sastavu Tina Bošković, predsjednica žirija a na funkciji predsjednice Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Istre i Hrvatskog primorja, mr.sc. Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke, predstavnice Turističke zajednice Rijeke: Ines Boban-Štiglić i Ivančica Vukman te Borislav Božić prdsjednik Fotokluba Rijeka tijekom četvrtka, petka i subote pregledao je 423 fotografije od 77 autora, za izložbu je odabrana 81 fotografiju a nagrade, priznanja i pohvale dodijelio je autorima kako slijedi:

Jerolim Vulić / Bura na Velebitu – prva nagrada
Drenka Mayer / Zimska čarolija – druga nagrada
Boris Roce / Snježna paučina – treća nagradaje

Usto, diplome su zaslužile fotografije Zima u gradu Pavla Totha, Zima 1 Dijane Sokolić, te Mećava mlade Nike Petković.

Pohvale je žiri odlučio dodijeliti fotografiji Pas i njegov prijatelj Josipe Madjar, Žutoj Lokvi Svjetlane Oluić-Tomaić, Sjaju Deana Silića, fotografiji Marijane Bilić Žudnja za životom te Mariu Radakoviću za fotografiju koja prikazuje dva stara prijatelja. Ujedno, za prepoznavanje i dokumentiranje humanosti na fotografiji posebnu diplomu zavređuju fotografije Ispraćaj u školu i Spašavanje srne Vladimira Jurišića.

Za šezdesetogodišnji ustrajan i neumoran snimateljski rad žiri je odlučio dodijeliti posebnu diplomu gospodin Ervinu Debeucu, počasnom članu Fotokluba Rijeka koji s fotografijom Riječki beli krovići sudjeluje na ovoj izložbi.

No comments yet.