ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Žena iza fotoaparata

03.03.2016.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija ‘Žena iza fotoaparata’, a koja se održva u sklopu programa manifestacije „Splitski cvit“ („Splitski cvit“ je priznanje za ženu Splita, koju svake godine na Međunarodni dan žena dodjeljuje Udruga „Naš kvart”). Izložba će se otvoriti 3.3.2016. u City Centeru one Split u 18 h, gdje ćete imati priliku i porazgovarati s fotografkinjama. Voditeljica programa je Ana Krolo, a prigodno će nastupiti ženska klapa Marjanke.

Žena iza fotoaparata
 
Izložba se održava sa ciljem da šira javnost upozna fotografiju kao umjetnost iz ženskog kuta gledanja. Priliku da zavirimo u njihov kreativni proces, kao i njegov konačni proizvod – fotografiju pružit će nam djela 10 autorica, redom nagrađivanih fotografkinja. Odabir nagrađivanih fotografkinja nije slučajan jer je njihov rad priznat od strane struke i kao takve svrstava ih u sam vrh hrvatske fotografije. Time fotografija postaje još jedno područje ljudskog djelovanja na kojem su se žene udomaćile kao autorice, a ne samo, kao što je do sada često bio slučaj, modeli.

Fotografija kao medij, motivi koji se bilježe, kao i sama forma univerzalni su te danas, više nego ikad, široko rasprostranjeni. Iz jednog letimičnog pogleda na fotografiju ne možemo zaključiti ništa o tome tko stoji iza aparata, ona nam samo otkriva što autor vidi. Upravo zato, ovom izložbom koja se organizira uoči Dana žena želimo naglasiti ženski pogled, ovoga puta ne ispod obrva već iza fotoaparata.
Na izložbi će se predstaviti 10 splitskih fotografkinja: Lidija Lolić, Ivana Marinić Kragić, Jelena Popić, Jagoda Mihanović, Palma Poljaković, Lili Zaneta, Željana Matošić, Ivana Miletić, Ivana Ivanović Šimić i Maja Prgomet.

Izložbu možete pogledati do 10.ožujka.

Maja Prgomet

No comments yet.