ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Željko Jovanović – Istra

05.05.2011.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija autora Željka Jovanovića pod nazivom ‘Istra’, koje će se održati u četvrtak, 12. svibnja 2011. u 19:00 u knjižnici Voltino, Dragutina Golika 36, Zagreb. Izložba će biti otvorena do 27. svibnja 2011.
.
Željko Jovanović - Istra
.
U djetinjstvu su nam prozori privlačni poput čuda; nikada ne znamo u kakav se svijet otvaraju, koje čarolije skrivaju, kamo vode putevi koje vidimo kroz njih.
Ipak, postoje neki prozori koji nas uvijek čine djecom koja začuđeno i zadivljeno gledaju svijetove koji im se otkrivaju.
Jedan takav je Istra.
.
Kamo god pogledate, vidjet ćete čarobne gradiće baš poput onih iz starih priča i legendi, čije zidine, kruništa i kule pričaju o prošlosti punoj slave i sjaja, patnje, ljubavi, sreće i tajni, usnule gradiće sa starim knjižnicama, čitaonicama i kazalištem u kojima ćete susresti divne ljude što skupljaju starine pokušavajući sačuvati sjećanja od zaborava, koji će vas pozvati u svoj dom, pokazati vam to blago i ponuditi okrjepu blagom i prohladnom malvazijom iz svoga podruma, vidjet ćete ostatke nekadašnjih seoskih kućica od siva kamena, kažune u kojima se čuvao alat i u koje su se sklanjali pastiri i poljodjelci, ostatke pra-šume; to je Motovunska šuma koja potječe iz vremena prije Rimskog carstva………..
Pogledajte kroz prozor, krenite s nama u taj čaroban, smirujući i pomalo tajanstven svijet, u Istru.
.
.
Autor izložbe, Željko Jovanović, rođen je u Zagrebu 1957. godine. Živi i radi u Zagrebu,
Fotografijom se amaterski bavi 10-ak godina, a iz te ljubavi nastala je i potreba za stručnim usavršavanjem pa je tako u Algebri stekao zvanje Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu.
Član je Foto Kluba Zagreb.
.
Izlagao je na više skupnih izložbi u Zagrebu, izradio fotografije za darovne vrećice po narudžbi tvrtke URIHO, izradio neke fotografije za vozne karte-razglednice za turistički autobus, a koje se prodaju u Turističkoj zajednice Grada Zagreba.
Fotograf je časopisa „Zagreb, moj grad“.
Službeni je fotograf Petog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa i fotograf za Zbornik istog.
Ljubav prema fotografiji i putovanjima, udružila se u ovim fotografijama Istre viđenih okom iskrenog zaljubljenika.
Ako ne poznate Istru, možda ćete gledajući ove fotografije, osjetiti mir i spokoj koji se susreću u njenim gradićima, ljepote njenih skrivenih kutaka i poželjeti otputovati na taj naš čudesni poluotok u kojem skladno žive spomeni davnine i moderni svijet.
.

  1. Čestitam od srca i želim ti još mnogo samostalnih izložbi. Nastavak ovoga mogla bi biti tvoja velika samostalna izložba u Poreču, naravno ovog ljeta.

    Komentar by Đurđa — svibanj 5, 2011 @ 3:13 pm