ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Željko Jovanović – Istra

05.10.2012.

Fotografska udruga Fotogard predstavlja vam autora Željka Jovanovića sa serijom fotografija pod nazivom ‘Istra’. Otvorenje istoimene izložbe održat će se 10. listopada 2012. u caffe baru FAKiN, Pavletićeva 2, u Zagrebu, od 19 sati.

Željko Jovanović - Istra

U djetinjstvu su nam prozori privlačni poput čuda; nikada ne znamo u kakav se svijet otvaraju, koje čarolije skrivaju, kamo vode putevi koje vidimo kroz njih.

Ipak, postoje neki prozori koji nas uvijek čine djecom koja začuđeno i zadivljeno gledaju svijetove koji im se otkrivaju.

Jedan takav je Istra.

Kamo god pogledate, vidjet ćete čarobne gradiće baš poput onih iz starih priča i legendi, čije zidine, kruništa i kule pričaju o prošlosti punoj slave i sjaja, patnje, ljubavi, sreće i tajni, usnule gradiće sa starim knjižnicama, čitaonicama i kazalištem u kojima ćete susresti divne ljude što skupljaju starine pokušavajući sačuvati sjećanja od zaborava, koji će vas pozvati u svoj dom, pokazati vam to blago i ponuditi okrjepu blagom i prohladnom malvazijom iz svoga podruma, vidjet ćete ostatke nekadašnjih seoskih kućica od siva kamena, kažune u kojima se čuvao alat i u koje su se sklanjali pastiri i poljodjelci, ostatke pra-šume; to je Motovunska šuma koja potječe iz vremena prije Rimskog carstva…

Pogledajte kroz prozor, krenite s nama u taj čaroban, smirujući i pomalo tajanstven svijet, u Istru.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje.

Željko Jovanović rođen je 3. travnja 1957. godine u Zagrebu.
Od mladih dana amaterski se bavio fotografijom, a s vremenom se hobi pretvorio u strast pa je upisao i završio obuku za specijalista digitalne fotografije i obrade, kojoj se posebno posvetio.
Imao je više zajedničkih te jednu samostalnu izložbu.
Član je Fotokluba Zagreb i fotografske udruge Fotogard.
Stalni je foto suradnik za časopis Zagreb moj grad te za Hrvatsko žrtvoslovno društvo, a povremeni za Kulturno-umjetničko društvo Valentinovo.
Objavljuje fotografije u raznim časopisima ( nagrađena fotografija u časopisu Foto mag, fotografija mjeseca u Glasu Istre, nagrađene fotografije u natječaju T-Com-a), a njegove su fotografije korištene za izradu promotivnih materijala za URIHO i ZET.

No comments yet.