ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Željko Badurina – Fotosinteza

18.03.2011.

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, u subotu, 19. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba Željka Badurine pod nazivom ‘Fotosinteza’. Izložba ostaje otvorena do 1. travnja.
.
Željko Badurina - Fotosinteza
.
Središnji dio izložbe ‘Fotosinteza’ čini četrdesetak printeva formata 40 x 50 cm sa morfiranim portretima/fotografijama odabranih umjetnika i kustosa a koji su i česti posjetitelji Galerije AŽ. Te su fotomontaže (nastale u programu za obradu fotografija) rezultat kombinacija dvaju ili više osoba sintetiziranih u neko novo hibridno lice u kojem autor ni ne pokušava skriti predloške.
.
Uz printeve portreta na papiru, sve obrađene fotosinteze (a ima ih oko 200) moguće je pogledati u slide- show prezentaciji.
Cijela je Fotosinteza popraćena i audio zapisom sa izmišljenim komentarima izloženih radova, u kojima umjetnik imitira glasove protagonista zastupljenih na portretima.
.
‘ ..Dvosmisleni naziv nove serije radova Fotosinteza igra je s terminologijom slična onoj u Post Artu, gdje je najbanalnija interpretacija ujedno i najtočnija, a pretencioznost je unaprijed ismijana… iz popratnog teksta Marka Goluba
.

No comments yet.