ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zeleni Vir – radionica pejzažne fotografije

21.03.2013.

Pod vodstvom pejzažnih fotografa Davorina Mancea i Filipa Lučina, Fotoklub Čakovec poziva vas na sudjelovanje u pejzažnoj radionici koja je na rasporedu u svibnju i lipnju ove godine na lokaciji Zeleni Vir.

Zeleni Vir – radionica pejzažne fotografije
 

Gdje će se održati radionica?
U općini Skrad u Primorsko Goranskoj županiji smjestio se geomorfološki rezervat Zeleni vir – Vražji Prolaz – Muževa hiša. Skrad je udaljen oko 120 km od Zagreba.

Što tamo ima?
Zeleni vir izvire iz špilje smaragdno zelene boje koji se nalazi ispod 70 metara visoke stijene preko koje se ruši prekrasan slap što se kroz potok poslije umjetne brane spušta prema hidrocentrali koja je 1921 g. tamo izgrađena i ujedno je prva hidrocentrala izgrađena u Gorskom Kotaru. Vražji prolaz je kanjon visok preko 100 metara a širok jedva dva, kroz koji potok Jasle prolazi preko stijena a ispod stepenica i mostića koji su ugrađeni u živu stijenu. Na kraju kanjona nalazi se špilja Muževa hiša koja na kraju 200 metara dugog hodnika ima jednu manju dvoranu s jezercem.

Što ćemo fotografirati?
Na ovoj radionici, koncentrirati ćemo se na fotografiranje slapova, kaskada, jezera, detalja flore, intimnih detalja prirode. Koristiti ćemo filtre neutralne gustoće da produžimo ekspoziciju, polarizatorske filtre da maknemo refleksiju ili pojačamo kontraste. Tražiti ćemo sitne detalje koje voda stvara svojim tokom. Također ćemo tražiti i šire kadrove da bi prikazali ljepotu kanjona, špilja, slapa i šume. Voditelji će također fotografirati, ali su tu prvenstveno da savjetuju i odgovoraju na pitanja polaznika!

Koja oprema nam treba?
Fotoaparat s mogučnošću manualnih postavki (preporučamo DSLR), tronožac, filtri neutralne gustoće i polarizator. Ako imate gradacijske ND filtre, ponesite i njih. Objektivi, širokokutni do srednjeg teleobjektiva. (Raspon od 10 do 100 mm). Daljinski okidač je također preporučljiv.

Termini održavanja radionica: Subote (ili nedjelje po dogovoru) u svibnju i lipnju.

Plan rada: (vremena su okvirna i ovise o uvjetima na lokaciji!)
08:00 – 08:30 Sastanak na izletištu Zeleni Vir, upoznavanje polaznika i predavača, predstavljanje plana rada i priprema za fotografiranje.
08:30 – 09:00 Polazak prema Zelenom Viru i dolazak na lokaciju
09:00 – 11:30 fotografiranje na izvoru, špilje i slapa.
11:30 – 12:00 povratak na izletište Zeleni vir, fotografiranje jezerca kod HE, odmor i ručak do 13:00
13:00 – 18:00 fotografiranje kroz kanjon Vražji prolaz i špilju Muževu hišu i povratak na izletište Zeleni Vir
18:00 – 19:00 komentiranje radionice, oproštaj

Tko su voditelji radionice?
voditelji radionice su naši članovi, fotografi pejzaža Davorin Mance i Filip Lučin.

Upozorenja: Za radionice je potrebna mala do umjerena tjelesna snaga, te dobra obuća jer je na mnogim mjestima sklisko, vodo nepropusna obuća je dobrodošla. Također, u špilji Muževa hiša temperatura je 8 stupnjeva pa je potrebna toplija odjeća. Za špilju je potrebna baterijska svjetiljka. Organizator radionice neće biti odgovoran za evenutalne tjelesne ozljede polaznika ili oštećenja opreme! Svaki polaznik donosi vlastitu hranu i piće, iako je hrana dostupna u izletničkom domu. U domu je moguće i noćenje za one koji ne žele putovati nazad isti dan.

Prijevoz: Prijevoz do izletišta Zeleni Vir je individualan.

Cijena: 500,00 kn po polazniku. Kotizaciju od 250 kn sudionici su dužni uplatiti prilikom prijave dok se ostatak plaća na samoj radionici ili uplatom na žiro račun prije održavanja radionice. U slučaju odustajanja od strane polaznika NE vraćamo iznos kotizacije. U slučaju nemogućnosti održavanja radionice u dogovorenom terminu, pokušat ćemo dogovoriti novi. Ako ne postignemo dogovor oko novog termina, u potpunosti vraćamo uplaćeni novac. Svi drugi troškovi (transport do radionice, hrana, piće i noćenje te ulaznica za kanjon Vražji prolaz) nisu uključeni u cijenu i polaznici ih sami podmiruju. Kotizacija se uplaćuje na račun Fotokluba Čakovec pri PBZ: 2340009-1116033647, sa naznakom: Radionica – Zeleni Vir. Minimalan broj polaznika je 4, maksimalan 8.

Prijavnicu za pejzažnu radionicu Zeleni Vir ispunite na stranici http://fotoklub-cakovec.hr/wp/radionice/zeleni-vir-radionica-pejzazne-fotografije

Zeleni Vir – radionica pejzažne fotografije

No comments yet.