ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zdravko Kopas – Trijada

30.07.2015.

U petak, 31. srpnja 2015. u 21 sat, u Galeriji Alvona u Labinu otvara se izložba umjetničke fotografije riječkog autora Zdravka Kopasa, pod nazivom ‘Trijada’.

Zdravko Kopas - Trijada
 
Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.

Zdravko Kopas rođen je u Opatiji 1954.godine. Već zarana se počinje baviti fotografijom i nekoliko sljedećih godina tim se medijem bavi profesionalno.Stjecajem životnih okolnosti zapošljava se u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“, u Opatiji, gdje počinje raditi na promociji likovnih umjetnika, te tako zapostavlja vlastiti rad.
1993.sa suprugom Đurđicom Dehzad osniva Umjetničku agenciju KOPART, koja u Rijeci djeluje kontinuirano od 1995.godine na predstavljanju hrvatskih umjetnika, kao i umjetnika iz susjednih zemalja.
Fotografski aparat nije ostao zaboravljen. Bilježio je njime sve što je osjećao ili je njegovo oko zapazilo u vrijeme odmora ili radnih putovanja, najčešće detalj koji će privući objektiv njegove kamere.
Intenzivno izlaže od 2005.g. samostalno i skupno na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoje radove višestruko je nagrađivan i pohvaljivan.
Član je HDLU-a Rijeka i HZSU-a u statusu multimedijalnog umjetnika.

Izložba ostaje otvorena do 13. kolovoza 2015.

No comments yet.