ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zdenko Garašić – Hrelić

25.01.2011.

Na rubu grada, na rubu društva, na rubu vremena…
Buvljak…društveni fenomen, urbani imaginarij. Nužan za urbano središte poput Zagreba i potreba urbanog društva za robnom razmjenom najrazličitijih artikala a i razmjenu socijalnog iskustva. Vezujući ga uz potrebe siromašnih slojeva, uz istrošeno i prljavo, onkraj zapadnih standarda, rijetko je prepoznat kao urbano kulturna vrijednost.
.

.
Hrelić je za grad , definitivno, rub društva, ali i ispušni ventil onih koji preživljavaju, kao i košnica svakodnevnih predmeta, vrijednih, neprepoznatih kolekcionarskih starudija, pa i potpuno neupotrebljivih stvari, svega što taj grad, zapravo, jeste.
.
To je mozaik likova, duša, sudbina i čitavih života rasprostrtih na pod.
.
Koliko se god trudili zatvarati oči – Hrelić jest iskustveno doživljavanje života koji egzistitira paralelno sa stvarnošću koja ga želi ukinuti i negirati. Hrelić je najistinitija pojava ovoga društva.
.
Svatko bez predrasuda će se zabaviti tamo!
.
Ljudi jesu tmurnih lica, ali vrlo ih lako pretvaraju u osmijehe, žive sadašnji trenutak.
.
To je makadam što život znači – teatar na rubu grada, na rubu društva, na rubu vremena!
.
Zdenko Garašić rođen je u Zagrebu 30.04.1979. god. gdje i živi. Fotografijom se amaterski bavi 5-6 godina u početku služeći se običnim kompaktom a ubrzo prelazi na DSLR. Svoje znanje i iskustvo 2010. upotpunjuje polazeći program obrazovanja za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri.
Najčešće fotografijom voli prikazivati svakodnevne i uobičajene stvari i pojave na neuobičajen način snimajući iz neobičnih kuteva. Velika ljubav mu je i macro fotografija koja često prikazuje skrivenu ljepotu nevidljivu golim okom.
.

 1. Odličan teks popračen sa dobrim fotografijama. Bravo!

  Komentar by Ivica Ivčević — siječanj 25, 2011 @ 9:06 pm

 2. Sjajna priča kao i sjajne fotografije, odličan rad.

  Komentar by Vedran Mandić — siječanj 27, 2011 @ 12:57 am

 3. Sjejne fotke. Ne znam čime si ih snimio, ali mene bi bio strah ići tamo sa DSLR-om. Nekako mi se čini da je tamo prerizično.

  Komentar by Bhorwat — siječanj 27, 2011 @ 12:35 pm

 4. Bravo Zdenac! Odlične fotografije!

  Komentar by ZvonimirĆurić — siječanj 28, 2011 @ 1:54 pm

 5. Odlično ispričana priča o margini društva. Fino vizualno i koloristički oblikovana.Gotovo da se osjećaju mirisi i čuju zvukovi :) bravo!

  Komentar by Valentina — siječanj 31, 2011 @ 7:47 am