ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Završna izložba natječaja ‘Moje mjesto, moji ljudi’

16.01.2013.

Časopis ReFoto, Kulturni centar Beograda i Epson pozivaju Vas na otvaranje velike, završne izložbe fotografija sa natječaja ‘Moje mjesto, moji ljudi’, koji je časopis ReFoto objavio početkom 2012. godine. Otvaranje izložbe je u petak, 18. siječnja 2013. u 19h, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5/I), a izložba će trajati do 6. 2. 2013.

Završna izložba natječaja 'Moje mjesto, moji ljudi'
 
Na natječaj je u toku cijele godine primljeno preko 3500 fotografija. Svakog mjeseca, uredništvo je biralo najbolje fotografije, koje su na kraju godine ušle u konkurenciju za vrijedne godišnje nagrade. Sponzor ovog natječaja je Ewe Comp, zastupnik kompanije Epson za Srbiju. Od ukupno 87 fotografija koje će biti izložene, žiri je izabrao tri koje će biti nagrađene Epson multifunkcijskim uređajima, pisačima i skenerima. Pored prve tri nagrade, žiri u sastavu: Milan Živković, glavni urednik časopisa ReFoto, Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa ReFoto i Ivana Tomanović, fotograf i docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Novom Sadu, dodijelio je i sedam pohvala.

O NATJEČAJU:

Početkom 2012. godine, časopis za kulturu fotografije ReFoto, objavio je novi godišnji natječaj pod nazivom ‘Moje mjesto, moji ljudi’, sa ciljem da animira fotografe da bilježe život oko sebe. Kroz brojne portrete, ulične fotografije i pejzaže, čitaoci časopisa su dokumentirali svoju okolinu i ljude koji čine njen nerazdvojni dio. U svakom broju objavljivane su najbolje fotografije pristigle tog mjeseca, što ih je svrstalo u izbor za konačnu nagradu.

REFOTO:

ReFoto je časopis posvećen kulturi fotografije. Pokrenut 1996. godine pod nazivom FOTO i tada su izdana tri broja. Poslje pauze od pet godina, časopis ponovo izlazi u travnju 2001. godine, kada je objavljen četvrti broj, i od tada izlazi u kontinuitetu. Nepregledno polje fotografskog zanata ali i umjetnosti obrađuje kroz portfolia renomiranih domaćih i stranih fotografa, foto-školu u kojoj se predstavljaju tehnike fotografiranja, prezentacije najnovije foto-opreme i naravno, foto-natječaje i komentare u kojima objavljuje najuspješnije fotografije čitatelja.

No comments yet.