ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Završili 1. Foto dani mladih u organizaciji Lumiere media

03.05.2011.

Nakon trodnevnog trčkaranja po Kutini i hvatanju savršenog trenutka kroz okular fotoaparata, 1. Foto dani došli su i do svojega kraja. Od 160 fotografija koje su sudionici Foto dana mladih Kutina predali žiriju odabrane su dvije koje su osvojile nagradu. Pobjedu u radionici prirodne baštine odnijela je Jelena Matasović, dok je pobjedu u kulturnoj baštini odnio Mateo Smolić-Ročak.
.
Završili 1. Foto dani mladih u organizaciji Lumiere media
.
U petak (prvi dan) sudionici su se smjestili u Hotelu Kutina te dobili vremena za međusobno upoznavanje i pripremanje za natjecateljski dio Foto dana mladih. Drugi dan rano ujutro cijela ekipa krenula je put Lonjskog polja na radionicu prirodne baštine. Vozeći se čamcima po Lonjskom polju i šetajući okolnih šuma, fotografi i modeli morali su se boriti za najbolju fotografiju. Popodne je bilo rezervirano za fotografiranje kulturne baštine grada Kutine. Treći dan fotografi su obrađivali nastale fotografije. Također je u prostorijama hotela organizirano dvosatno predavanje akademskog snimatelja Almmira Fakića koji je ujedno bio i član žirija Foto dana mladih. Nakon predavanja proglašene su dvije najbolje fotografije te su uručene nagrade i priznanja pobjednicima te priznanja ostalim sudionicima Foto dana mladih.
.
Lumiere media, kao glavni organizator projekta najavljuje nove Foto dane mladih na jesen ove godine na nekoj drugoj turistički manje poznatoj lokaciji. Tako je i jedan od ciljeva upoznavanje turistički manje poznatih dijelova Hrvatske te stvaranje većeg broja fotografija tih destinacija, no naravno i zbližavanje mladih fotografa i modela, govore nam Lumiere-ovci.
.
‘Jako smo zadovoljni time kako je projekt prošao. Osjećamo se ponosno jer smo ovako nešto uspjeli organizirati. Jako smo zahvalni svima koji su pomogli ostvariti naš san i svima onima koji nas podržavaju i prate naš rad, a to su: UHPA, Udruga Cinaz, Centar za mlade Grabrik, Internet studio Futuro, Grafički studio Grafodrom i mnogi drugi. Hvala i svim spnozorima Foto dana mladih: Zlatarnica Gerić, Graficki studio Grafodrom, ProFoto, Foto studio Angela, Grad Kutina, Turistička zajednica grada Kutine, Muzej moslavine Kutina, Hotel Kutina, PA Lonja i Udruga Hrvatskih putničkih agencija. U svakom slučaju, ovdje nećemo stati. Sljedeći projekti su već u realizaciji.’
.

.
Kako je bilo u Kutini pogledajte u ovom video zapisu:

.
Mlade kreativce možete pratiti putem internet stranice www.lumiere.com.hr
.

No comments yet.