ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Završeni 8. Rovinj Photodaysi

20.05.2015.

U dobrom društvu i veseloj atmosferi, uz odlične radionice i predavanja, od 8. do 10. svibnja u Rovinju održani su 8. Rovinj Photodaysi.

Rovinj Photodays 2015.
 
U prepunoj dvorani Adris, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodaysa.

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među pobjednicima je troje Talijana, te po jedan fotograf iz Makedonije, Srbije, Slovenije i Argentine. Njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Ove godine po prvi puta organizirano je druženje i članova fotoklubova i fotografskih udruga, a nadamo se da će na idućim Photodaysima ova druženja biti i brojnija i konstruktivnija. Kako smo se mi proveli u Rovinju pogledajte u kratkom videu.
 

 
Ove godine po prvi puta je dodijeljena Grand Prix nagrada koju je glavni selektor David Bate uručio Argentincu Rodrigu Illescasu, također pobjedniku u kategoriji Portreti. Osvajanje ove nagrade za Rodriga znači novu samostalnu izložbu nafestivaluRovinj Photodays 2016. s pripadajućom pratećom publikacijom.

Ovaj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama te festivalima diljem Europe. Na ovaj način želi se osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici.

Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015.

 

Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015.

 

Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015. Rovinj Photodays 2015.

Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Više o samom festivalu pogledajte na službenim stranicama Rovinj Photodaysa.

Sljedeći natječaj bit će raspisan u prosincu ove godine.
 

No comments yet.