ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zaronite i snimajte

22.08.2010.

Za sve vas koji se spremate provesti godišnji odmor negdje na moru i voljeli bi snimiti poneku fotografiju ili video ispod površine mora.
.

.
.
Imajte slobodne ruke kao kad ronite! Predstavljamo Vam jedinu na svijetu masku za ronjenje u kojoj je integrirana podvodna High Definition 720P digitalna video kamera sa 5.0 Megapixela fotoaparatom. Idealno za ronjenje na boce, ali i za podvodni ribolov ili ronjenje na dah.
.
Stakla na masci su kaljenja i na njima su ucrtani križići koje će Vam pomoći za lakše „nišanjenje“ onog što želite snimiti. Uključite kameru, odaberite mod snimanja preko gornjeg kotačića i pritiskom na tipku uključite snimanje videa ili snimanje fotografije. Na LED displayu unutar maske možete vidjeti u kojem modu snimate.
.
Prebacivanje snimljenog materijala na PC ili Mac jednostavno je preko USB kabela. Moguće je i pregledavanje materijala preko TV uređaja s kojim se spajate preko RCA/USB kabela. Obradu materijala ožete urediti preko (u paketu uključenog) softvera (samo za PC). MicroSD/SDHC slot omogućava Vam da proširite memoriju od 16GB trenutno do 32GB na karticu ako imate. Zahtjeva 4 AAA baterije (uključene u pakiranje).
.
Maksimalna dubina snimanja certificirana je na 50m, ali testiranjem se došlo do mogućnosti korištenja maske do dubine od 50m.
.
Liquid Image Scuba Series HD320
.
Tehničke specifikacije

Senzor 5.0 MPix
Rezolucija slike 2560×1920 px
Rezolucija videa 1280×720 px
Leća F/2.8 f=8.5mm
Fokus 0.5m do beskonačnosti
Brzina okidača 1/4 do 1/1000 s
Osjetljivost Auto: ISO 100-200
Memorija microSD kartica do 32GB (36800 slika, 960 minute videa)
Video 30FPS@720P
Zvuk snima zvuk
Format zapisa Slike: JPEG, Video: H.264 sa zvukom
Statusni zaslon LCD display
PC priključak USB 2.0, nije potreban upravljački program (driver)
Napajanje 4xAAA 1.5 Alkalne, Litijske ili NiMH baterije
Opcije 1W svjetiljka (naglavna ili sa strane)
MP4 preglednik
Maksimalna dubina 35m certificirano (testirano do 50m)

.

.

  1. Da, da, lijepo to ovako izgleda. Kad covijek vidi svu tu tehnologiju dođe mu da se zaljubi. Nego, meni se čini da se taj snimak stalno trese, možda bi ju bilo bolje koristiti kao fotić nego kao podvodnu kameru….

    Komentar by goranmajor — kolovoz 24, 2010 @ 12:26 pm

  2. Upravo zbog smještaja na maski kamerica je izgubila dosta uporabnih mogućnosti. od snimatelja / fotografa očekuje se da gleda u smjeru snimanja (što pri ronjenju rijetko kada bude moguće), a mnoštvo podvodnih tema jednostavno ne dopušta da im se pristupi glavom naprijed.
    Kamera ima kvaliteta za dokumentiranje radova, svakako, ali za pretencioznije snimanje ne mislim da bih je preporučio. Obzirom da se od kino ili video kamere očekuje mirna, stabilna snimka, klasičan oblik s hidroplanskom pločom pokazat će se lakši za vođenje, a snimke u ionako svjetlosno zahtjevnim uvjetima bit će kvalitetnije.
    Ako tko namjerava ovo upotrebljavati kao fotić, 5MP i nije neka razlučivost, a mnoga mjesta kojima se može pristupiti s fotićem u ruci ostat će ovoj kamerici nedostupna. Prema mojemu skromnomu mišljenju, dobar kompakt u vodootpornom kućištu bit će versatilnije rješenje.

    Komentar by Fil — travanj 30, 2011 @ 10:34 pm