ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zagrebačkim ulicama

02.07.2012.

Zagrebačkim ulicama, nova je skupna izložba koja se otvara 5. srpnja 2012. u 19 sati u Caffe baru LP, Račkoga 11. Nakon niza vrlo uspješnih samostalnih fotografskih izložbi i nekoliko skupnih, izbor fotografija Zagreba krasit će zidove LP-a u ljetnom periodu.

Zagrebačkim ulicama

Autori koji predstavljaju svoje radove ovom izložbom su: Davor Curić, Jadranko Markoč, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Vesna Špoljar i Ksenija Župan. Organizator izložbe je udruga Fijaker. Koncept izložbe potpisuje Vesna Špoljar, umjetnički voditelj udruge Fijaker, a njen postav Davor Curić i Vesna Špoljar. Promotivni materijal za izložbu izradio je Davor Curić. Medijski je prati Fotogard portal.

Izložba, koja se sastoji od 16 fotografija, zamišljena je kao projekt koji će prvo biti predstavljen u Caffe baru LP, kultnom zagrebačkom kafiću i okupljalištu fotografa, a nakon toga će krenuti na put i u ostale galerije i izložbene prostore.

Iz kataloga:

Prolazeći zagrebačkim ulicama uživamo u njihovoj ljepoti i nepredvidivim situacijama koje za nas čine motiv fotografije. Zato svatko od nas ima mnogo fotografija Zagreba, ali svakim izlaskom u grad bilježi nove crtice iz njegova života. Naše su fotografije subjektivno dokumentarne jer se u njima očituje, uz dokumentarni predložak i osobnost svakoga od nas. Kada bismo fotografirali isti motiv, dobili bismo različite fotografije u kojima se polako prepoznaje stil ili fotografski put koji je svatko od nas počeo izgrađivati za sebe i po kojemu postaje prepoznatljiv na našoj foto sceni. Kao skupina autora odlučili smo se predstaviti izložbom tematske poveznice ulične fotografije, no istovremeno svaki pojedini autor zadržava svoju slobodu i osobnost u izboru motiva i fotografija za izlaganje. Otprilike u istom ozračju istinske radosti i međusobnog uvažavanja njegujemo naše prijateljstvo, želeći uz dobro druženje, potaknjuti i ostale da se u ova teška vremena krize moralnih vrijednosti vrate svojim snovima i idealima.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje.

No comments yet.