ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zagrebačkim ulicama

26.11.2012.

Fotografska udruga Fotogard poziva vas na otvorenje zajedničke izložbe fotografija pod nazivom ‘Zagrebačkim ulicama’ koje će se održati u caffe baru FAKiN, Pavletićeva 2, u Zagrebu. Otvorenje će se održati u četvrtak, 29. studenog 2012., u 19 sati.
Zagrebačkim ulicama
 

Prolazeći zagrebačkim ulicama uživamo u njihovoj ljepoti i nepredvidivim situacijama koje za nas čine motiv fotografije. Svaki je trenutak jedinstven i neponovljiv. Zato svatko od nas ima mnogo fotografija Zagreba, ali svakim izlaskom u grad bilježi nove crtice iz njegova života. Naše su fotografije subjektivno dokumentarne jer se u njima očituje, uz dokumentarni predložak i osobenost svakoga od nas. Kada bismo fotografirali isti motiv, dobili bismo različite fotografije u kojima se polako prepoznaje stil ili fotografski put koji je svatko od nas počeo izgrađivati za sebe i po kojem postaje prepoznatljiv na našoj foto sceni. Kao skupina autora odlučili smo se predstaviti izložbom tematske povenice ulične fotografije, no istovremeno svaki pojedini autor zadržava svoju slobodu i osobenost u izboru motiva i samih fotografija. Otprilike u istom ozračju istinske radosti i međusobnog uvažavanja njegujemo naše prijateljstvo, želeći uz dobro druženje, potaknjuti i ostale da se u ova teška vremena krize moralnih vrijednosti vrate svojim snovima i idealima.

Izložba Zagrebačkim ulicama predstavlja radove osmero fotografa. Autori su Davor Curić, Krešimir Mehičić, Jadranko Markoč, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Vesna Špoljar i Ksenija Župan. Koncept izložbe potpisuje Vesna Špoljar, a vizualni identitet Davor Curić.

Katalog izložbe možete preuzeti ovdje.

Fotografska udruga Fotogard ovom izložbom nastavlja sa predstavljanjem njenih članova,a za sve vas koji želite saznati nešto više o radu udruge pogledajte link o Fotografskoj udruzi.

No comments yet.