ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zagrebački salon fotografije

05.11.2010.

Pozivamo vas na otvorenje prve međunarodne izložbe fotografija ” Zagrebački salon fotografije ” u Foto galeriji Siscia Obscura. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 08.11.2010. sa početkom u 20 sati. Izložba će trajati do 29.11.2010. Bit će izloženo 50 fotografija autora iz cijeloga svijeta.
.
Zagrebački salon fotografije
.
Foto galerija Siscia Obscura je suorganizator Zagrebačkog salona fotografija uz Split, Varaždin i Šibenik.
.
U prostorijama Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb, u četvrtak 4. studenoga, s početkom u 19 sati, svečano će biti otvoren 33. Zagreb-salon, međunarodna izložba fotografija na kojoj će biti predstavljeno 150 od ukupno 350 odabranih najboljih fotografija, pristiglih na Natječaj 33. Zagreb-salona Fotokluba Zagreb. Ostalih 200 fotografija biti će izloženo u: Galeriji Fotokluba Siscia Obscura u Sisku, Galeriji Fotokluba Split u Splitu, Muzeju grada Šibenika u Šibeniku i u Galeriji Zlati ajngel u Varaždinu ( po 50 fotografija u svakoj galeriji).
.
Zagreb-salon ima dugu i sjajnu tradiciju. Ovogodišnji 33. Zagreb-salon, Fotoklub Zagreb priređuje u znaku 100 godišnjice od njegovog osnivanja. Naime, Fotoklub Zagreb (osnovan 1892. godine), organizirao je 1910. godine svoju prvu međunarodnu izložbu fotografije u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, a do danas je organizirao uz manje i veće prekide još trideset i dvije takve izložbe. U početku su izložbe nosile naziv – međunarodne, a od trinaeste, odnosno od 1962. godine, izložbe se priređuju pod sadašnjim nazivom – Zagreb-salon, međunarodna izložba fotografije.
.

No comments yet.