ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Zadnji dan prijava na Foto dane mladih

10.04.2014.

Foto dani mladih su najveći festival fotografije mladih u Hrvatskoj na kojemu sudjeluje 60 fotografa i 30 modela, a ove godine se održava u Puli i Rovinju.

Zadnji dan prijava na Foto dane mladih
 
Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi (do 21 godinu) fotografi i modeli još samo danas! Prijaviti se možete na www.fotodanimladih.com.hr

U 5 dana trajanja Foto dana mladih sudionike očekuje bogat program; Foto dane mladih obilježit će izložbe, radionice, predavanja, filmske projekcije, trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika.

Prijave su otvorene od prosinca 2013. godine od kada je zaprimljeno više od 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Srbije koja će sa 2 sudionika i sudjelovati na ovogodišnjim Foto danima mladih.

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli, a dio programa održat će se u Rovinju. U odnosu na prošlu godinu festival je i duži za jedan dan, okuplja više sudionika, ali je i ispunjeniji sadržajem. Posjetitelje i sudionike očekuju izložbe fotografije mladih autora, razna predavanja i radionice o fotografiji, popratni filmski program i najvažnije druženje te međusobna razmjena znanja i iskustva.

Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umjetnicima sve uvijete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak.

Sudionike fotografe očekuju radionice o samim počecima fotografije kao i predavanja „Mladi za mlade“ gdje će drugi mladi fotografi svoja iskustva dijeliti sa kolegama. Edukativni program obuhvatit će razne dijelove fotografiranja, od rada sa svjetlom pa sve do fotografiranja zvijezda. Natjecateljski program obilježit će 3 kategorije fotografiranja, reklamna fotografija te turistička fotografija koja je podijeljena na prirodnu i kulturnu baštinu Pule.

Sudionike modele očekuje tribina „Kada je model subjekt, a kada objekt“ s temom pretjerane „upotrebe“ modela u marketinške svrhe gdje će zajedno sa fotografima tražiti granicu koliko se daleko može ići fotografiranjem za marketinške svrhe. Nakon edukacije modeli će sa fotografima na terenu snimati turističku fotografiju Pule, kako onu prirodne baštine tako i kulturne baštine Pule. U fotografiranju će fotografi i modeli primijeniti naučeno iz tribine.

Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodays-ima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom, a u sklopu programa Rovinj Photodays-a održat će se i podjela nagrada Foto dana mladih. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su još samo danas, a prijaviti se može kao model ili fotograf na www.fotodanimladih.com.hr
 
Zadnji dan prijava na Foto dane mladih
 

No comments yet.