ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Yamazaki Junichi – Japan

05.01.2011.

U splitskoj Gradskoj knjižnici Marko Marulić otvorena je izložba japanskog fotoreportera Yamazakija Junichia, pod nazivom ‘Japan’, na kojoj je ovjekovječio trenutke koji su obilježje načina života u toj zemlji.
.
Yamazaki Junichi - Japan
.
vrijeme: 4.1.2011. – 15.1.2011.
mjesto: Split; Gradska knjižnica Marko Marulić, Ulica slobode 2
url: http://www.gkmm.hr
.
Splićani će izložbu 14 fotografija moći posjetiti u idućih 15 dana, nakon čega će fotografije biti premještene u trajno vlasništvo splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj kojemu ih je autor darivao.
.
Yamazaki Junichi je član međunarodne udruge Fotoreporteri bez granica. To je njegova prva samostalna izložba u Hrvatskoj, a kako je rekao, oduševljen je što je izložba priređena u Splitu. Postav izložbe ‘Japan’ nastao je u razdoblju od 1998. do 2010. godine, a izbornik izložbe je Vladimir Duganžić.
.
Junachi je fotoreporter događaja. On se stapa s događajem i iz njega bilježi ono što je najteže – jedan kadar, koji predstavlja priču, jedan kadar za cijeli događaja, navodi se u prigodnom materijalu izložbe ‘Japan’. Dodaje se kako Junachi ‘zna o Hrvatskoj više nego li prosječni Hrvat zna o Japanu’ jer on prati sve uspjehe hrvatskih sportaša.
.
Yamazaki Junichi rođen je 23. rujna 1967. u Toyami u Japanu. Za fotografiju se zainteresirao već sa deset godina. Yamazaki je danas profesionalni fotoreporter zaposlen kao urednik fotografije u novinama Hakodate Shimbun u Hakodateu na otoku Hokaidu.
.
Yamazaki Junichi je u Japanu do sada imao 5 samostalnih izložbi.
.
U Hrvatskoj je aktivan kroz stalno članstvo u udruzi Fotoreporteri bez granica gdje se naročito ističe u doniranju svojih fotografija u humanitarne svrhe.
.
Izložba ostaje otvorena do subote, 15. siječnja 2011.
.

No comments yet.