ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vladimir Superina – Zima u mom kvartu

19.02.2012.

Zima u mom kvartu je treći nastavak serijala godišnja doba u mom kvartu. Jesen i proljeće objavljeni su prošle godine na ovim web stranicama. Za snimanje ovog nastavka čekam treću zimu, naravno, zbog nedostatka snijega bez kojeg zimski ugođaj nije ono pravo. Napokon je pao.

Do sada nisam definirao moj kvart pa to činim sada. To je područje Trnja omeđeno Slavonskom avenijom na sjeveru i rijekom Savom na jugu, te Držićevom avenijom na istoku i Avenijom Vjećeslava Holjevca na zapadu. Kvart je to nastao na području nekadašnjeg ”sela Trnja nadomak Zagrebu”. Danas je to sastavni dio grada Zagreba u kojem se, na relativno maloj površini nalaze i ostaci ruralne, odnosno prigradske arhitekture iz međuratnog razdoblja i sa sredine prošlog stoljeća, u zapadnom dijelu kvarta i izrazito gradske arhitekture nastale od sedamdesetih godina do danas, u istočnom dijelu kvarta. Miran je to kvart, vrlo živopisan i lijep u kojem se staro i novo ne sukobljava, već prožima i nadopunjuje i čini posebnu ljepotu. Kvart je blizu svemu, a opet malo povučen od gradske vreve i buke. Ugodno je živjeti u mom kvartu.

Sve fotografije su nastale tijekom veljače ove godine i dočaravaju život u kvartu kada ga zatrpa snijeg. Poredane su kronološkim slijedom nastajanja, od početaka padalina do njihovog topljenja. Mali su izbor od znatno većeg broja fotografija nastalih u tom razdoblju. Snimljene su fotoaparatom Olympus 620, osim golubova koji su snimljeni fotoaparatom Canon G11.

Vladimir Superina

No comments yet.