ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vladimir Superina – Uz vode

13.12.2011.

Pozivamo vas na otvorenje samostalne izložbe fotografija Vladmira Superine pod nazivom ‘Uz vode’ koje će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2011. u 19:00 u Lječilištu Naftalan u Ivanić Gradu, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Otok Ivanić.
.
Vladimir Superina - Uz vode
.
Izložba se može pogledati do 04. siječnja 2012.
.
Vladimir Superina, rođen u Sarajevu 22. studenoga 1954. godine, odrastao u Šibeniku, školovao se u Šibeniku, Sarajevu, Beogradu, San Antoniu i Montgomeryu (SAD), te u Zagrebu. Dragovoljac , sudionik Domovinskog rata i umirovljeni brigadir. Živio u Šibeniku, Sarajevu, Sisku, Brežicama, Zagrebu, Banja Luci i Zagrebu. Danas živi u Zagrebu.
.
Fotografijom se bavi od sedmog razreda osnovne škole. Zbog karaktera i obveza posla kojim se profesionalno bavio, ona je bila samo velika ljubav kojoj se nije mogao posvetiti u mjeri u kojoj je želio i sa strašću koju ona zaslužuje. Konačno, nakon umirovljenja, prije tri godine, fotografija postaje dio njegove svakodnevnice i ljubav kojoj se napokon strastveno predaje.
.
U posljednje tri godine sudjeluje na nekoliko skupnih izložbi i na više foto natječaja u zemlji. Član je Fotografske udruge Fotogard na čijim se web stranicama oglašava kolumnama o fotografiji i fotopričama.
.
Najljepše dane svoga života, svoje djetinjstvo i ranu mladost, proveo je u Šibeniku živeći tristotinjak metara od obale, u stanu s pogledom na šibensku luku i, danas nepostojeće, malo brodogradilište drvenih brodica, brodogradilište koje su u žargonu zvali ‘kod starog Torića’. Upijajući upečatljive slike najljepšeg razdoblja života zavolio je vodu kojoj se neizmjerno divi, koju poštuje gotovo kao božanstvo. Nezavisno, radi li se o najljepšem moru na svijetu – našem moru, Atlantiku, Pacifiku ili rijekama, Dunavu, Savi, Dravi, svjetskom biseru – rijeci Uni ili Alabama river-u, jezerima, barama, čak lokvama nastalim na asfaltu poslije kiše, vode su njegova nepresušna inspiracija i ljubav, identična onoj ljubavi prema fotografiji. Naravno, tamo gdje su vode, obično su i ribari, njegova treća inspiracija.
.
Druga samostalna izložba, koja je pred vama, nastala je spajanjem tih triju inspiracija i ljubavi u povezanu cjelinu. Autor njome želi pokazati svu ljepotu njegovih triju ljubavi i inspiracija, ali i upozoriti na nužnost očuvanja voda za sljedeće naraštaje, kako zbog njih kao naših nasljednika, tako i zbog nas samih. Većina izloženih fotografija snimljena je u okolici Ivanić Grada.
.

No comments yet.