ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vladimir Superina – Rujan na Baltiku

14.11.2012.

Pozivamo vas u četvrtak, 15. studenog, u 19 sati, na otvorenje izložbe fotografija Vladimira Superine pod nazivom ‘Rujan na Baltiku’ u Caffe baru LP, F. Račkoga 11, Zagreb. Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca 2012.

Vladimir Superina - Rujan na Baltiku

Izložba ‘Rujan na Baltiku’ treća je autorova samostalna izložba inspirirana nedavnim posjetom Poljskoj i, pored drugih mjesta, boravkom u poljskom odmaralištu u Ustki i u gradu Gdanjsku. I ovom izložbom, autor je vezan za svoju nepresušnu inspiraciju koja se pretvara u ljubav, u vodu. Boraveći u Poljskoj, autor nalazi ljepotu Baltika drugačiju od ljepote njegovog Jadrana, ali svejedno ljepotu, osebujnu i neponovljivu. Ono što ga je posebno privuklo baltičkoj ljepoti su nepregledne pješčane plaže, mali salanitet Baltika, ali i osebujna ljepota grada Gdanjska, pogotovo njegove povijesne jezgre. Nadasve, oduševljen je nenametljivom gostoljubivošću i blagonaklonošću Poljaka s kojima je dolazio u kontakt tijekom boravka u Poljskoj.

Katalog izložbe možete preuzeti ovdje.

Vladimir Superina, rođen je u Sarajevu 22. studenoga 1954. godine. Odrastao u Šibeniku. Školovao se u Šibeniku, Sarajevu, Beogradu i Montgomery-u (SAD), te u Zagrebu. Živio u Šibeniku, Sarajevu, Sisku, Brežicama, Zagrebu i Banja Luci. Danas živi u Zagrebu.

Fotografijom se bavi od sedmog razreda osnovne škole, u pojedinim periodima života različitim intenzitetom. Od umirovljenja, početkom 2009. godine, fotogra

No comments yet.