ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vladimir Superina – Proljeće u mom kvartu

26.04.2011.

Foto galerija koja je pred vama je logičan nastavak, jesenas snimljene galerije i objavljene na ovim stranicama, pod nazivom ”Jesen u mom kvartu”. Kvart je isti, Savica (Trnje), čak su i neki kadrovi gotovo isti. Fotoaparat isti, Canon 11; samo je nekoliko snimaka napravljeno Olympusom 620.
.

.
Namjera mi je bila snimiti i zimu u mom kvartu, ali ove je godine snijega, najljepšeg obilježja zime, bilo neznatno, pa sam odlučio zimu snimiti slijedeće godine; vjerojatno će biti bogatija snijegom.
.
Proljeće, svojim šarolikim cvatom upravo je idealno za ovakvu vrstu priče, ali i priču života. Ponovo probuđena priroda obećava bogatstvo plodova na jesen. Proljeće, svojim novim rađanjem, svojom mladošću i ljepotom izaziva divljenje i plijeni pozornost. Tjera i na razmišljanje. Razmišljanje o prolaznosti života, ali i o njegovom obnavljanju po ustaljenom, ponavljajućem, tijeku.
.
I ovaj ciklus fotografija samo je neznatni dio snimaka nastalih tijekom ožujka i travnja, a u galeriji su posloženi kronološkim redom nastajanja. Naravno, dajem izabrane fotografije na ocjenu javnosti, prvenstveno s namjerom poticanja mladih fotografa za snimanje još ljepših fotografija u njihovom kvartu, ali i dalje od mjesta stanovanja. Snimajte i veselite se novom životu.
.
Vladimir Superina
.

No comments yet.