ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vjekoslav Perišić – Papir govori

25.01.2013.

U Galeriji Fotokluba Split i ove godine u sklopu Noći muzeja otvaramo zanimljivu izložbu u petak 25. siječnja 19.00 h, dok će Galerija tom prigodom biti otvorena do 1.00 h. Radi se o izložbi fotografskih kolaža likovnog umjetnika Vjekoslava Perišića pod nazivom Papir govori.

Vjekoslav Perišić  - Papir govori
 
Autor u svojim kolažima slaže novinske fotografije i članke u nove zanimljive cjeline. Ovo će biti prvo predstavljanje spomenutog autora u našoj galeriji.

Galerija Fotokluba Split svake godine sudjeluje s nekom izložbom u akciji Noć muzeja, no kako Hrvatsko muzejsko društvo traži za uvrštenje u službeni program kotizaciju od tisuću kuna ove smo godine izostavljeni iz najave službenog programa. Kao neprofitna udruga koja inače ne naplaćuje ulaznice za posjet našoj afirimiranoj Galeriji fotografije ne vidimo potrebu i razlog za plaćanje kotizacije za sudjelovanje u akciji kojom se nastoje muzeji i galerije približiti široj javnosti.

Izložba će biti otvorena do 13. veljače 2013.

Vjekoslav Perišić  - Papir govori Vjekoslav Perišić  - Papir govori Vjekoslav Perišić  - Papir govori Vjekoslav Perišić  - Papir govori

 

Vjekoslav Perišić rođen je 14. rujna 1937. u Splitu. Od 1945-1951 školovao se u Zagrebu nakon čega se ponovo vraća u Split da bi izučio zanat pismoslikara. Slika od 1956. godine.

Od 1957. izlaže i do danas je izlagao na većem broju skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu od kojih izdvajamo internacionalnu izložbu u Rimu gdje je osvojio prvu nagradu ”Zlatni pehar”, a od 1970-te samostalno izlaže na 5 izložbi. Naši najveći kritičari (A. Filipović, Z. Ignjatović, M. Prelas, J. Čović-Svirčić, V. Vučetić, R. Putar, J. Depolo itd.) su s velikim oduševljenjem i pohvalno pisali o njegovim umjetničkim djelima.

Vjekoslav Perišić je marljiv čovjek i slikar privržen svojoj najvećoj ljubavi – kolažu. Rijetki su oni kojima otvara vrata svog skromnog ateljea podno Marjana u Nazorovoj ulici. Radeći svoje kolaže gospodari na svakom platnu. Njegov je govor puno čišći od mnogih iskazanih i napisanih riječi. Naglašena i pojačana vizualnost kao logičan odraz čovjeka koji vidi oko sebe, a da ne čuje njegove zvukove itekako se osjeti u njegovim djelima. O samom umjetniku najbolje govore njegova djela.

No comments yet.