ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vinko Šebrek – Pogled preko Atlantika

10.06.2014.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Vinka Šebreka pod nazivom ‘Pogled preko Atlantika’ ovog četvrtka, 12. lipnja u 18. sati u dvorani za konferencije Upravne jedinice (Upravne enote) Brežice.

Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika
 
O izložbi Vinko Šebrek – Pogled preko Atlantika:

……Fotografije izložene na ovoj izložbi nastale su 2009. godine za vrijeme Šebrekova višednevnog turističkog putovanja brodom (kruzerom) zapadnim Sredozemljem i Atlanskim oceanom. Brod je tijekom plovidbe pristajao u raznim lukama Italije, Francuske, Španjolske, Portugala, Maroka i Kanarskih otoka. Putnici su tijekom boravka u luci provodili vrijeme na različite načine. Šebrek je uglavnom u to vrijeme fotografirao sve ono što mu je bilo zanimljivo, pa je tako nastalo više stotina snimaka, od kojih je za ovu izložbu odabrao i oblikovao 26 fotografija većeg formata…..

Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika

 

O autoru:

Vinko Šebrek rođen je 1941. godine u selu Šebreki kraj Karlovca. U Karlovcu je završio osnovnu i srednju Industrijski školu (1960), a u Zadru Vojnu zrakoplovnu akademiju (1965.). Fotografijom se bavi od srednje škole (1958.), od kada neprekidno djeluje u fotografskim udrugama i savezima. Najduže je djelovao u Foto kino klubu Brežice (1971.-1991.), kada je preko deset godina bio predsjednik kluba i u Fotokluba Zagreb od 1995. godine, čiji je predsjednik bio od 1997. do 2010. godine, Nositelj je počasnog zvanja – Počasni predsjednik Fotokluba Zagreb. Član je Izvršnog odbora Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

……Priredio je preko trideset samostalnih, a sudjelovao je na preko sto skupnih izložbi u zemlji i svijetu. Od 1998. godine sudjelovao je na 85 žiriranih međunarodnih izložbi fotografija. Bavi se i pisanjem u fotografskim časopisima i dnevnim listovima, te stručnim osvrtima o izložbama u katalozima i Web portalima.

….Nositelj je počasnih umjetničkih zvanja fotografije: Majstor fotografije Fotokluba Zagreb (MFFKZ 2008) i Umjetnik Međunarodne federacije fotografskih umjetnosti (AFIAP 2012), te počasnog zvanje Odličnik za organizaciju Međunarodne federacije fotografskih umjetnosti (ESFIAP-2012)….

Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika Vinko Šebrek - Pogled preko Atlantika

 

O organizatorima:

Organizatori izložbe: Upravna enota Brežice, Društvo ljubiteljev fotografije Krško i Fotoklub Zagreb; za organizatore: Darko Bukovinski, načelnik, mag. Hrvoje Teo Oršanič i mr.sci. Damir Tiljak, predsjednici fotografskih klubova.
Print fotografija: mr. sci. Damir Tiljak (Fotoklub Zagreb)
Postav izložbe: Jožica Mikek Veber, Branko Benčin, Aleš Tomše i Vinko Šebrek
Članak u katalogu i lektura ostalih pisanih sadržaja: Milena Jesenko
Grafičko oblikovanje kataloga, plakata i pozivnice: Aleš Tomše
Organizacija druženja i domjenka: Stanislava Šebrek…….

No comments yet.