ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

‘Vile i vilenjaci Artusi’ Ive Lulić u Koprivnici

11.04.2012.

U četvrtak, 12. travnja, s početkom u 19 sati, u Galeriji Koprivnica, otvara se izložba umjetničkih fotografija ‘Vile i vilenjaci Artusi’ Ive Lulić. Izložba ostaje otvorena do 10. svibnja.
Vile i vilenjaci Ive Lulić u Koprivnici


‘Vile i vilenjaci’ izložba je umjetničke fotografija koja je u svojoj osnovi potaknuta pitanjem dječjeg svijeta i svijeta mašte, kreativnog djetinjstva i odrastanja, u kojem ‘Artus’ označava bolje sutrA. Projekt umjetničkih fotografskih radionica ostvaren je radom (i igrom) sa štićenicima Doma za djecu ‘Vladimir Nazor’ iz Karlovca koji su se, uključivanjem u projekt družili i ulazili u bajkovite svjetove na granici stvarnog i imaginarnog.

Mali glumci u svojoj su igri ostali iskrena djeca čistog srca, postali su vile i vilenjaci nedirnutih livada i dubrava, bajkovitih stvarnih prostora Lijepe naše. U Galeriji Koprivnica bit će predstavljen ciklus od sedamdeset fotografija na platnu snimljenih na više od tridesetak jednodnevnih izleta tijekom 2010. godine na prostoru Karlovca i okolice – Orintološkog rezervata Crna Mlaka, Starog grada Dubovca, Ozlja, Rastoka, uz Kupu, Koranu i Dobru, gdje su djeca na trenutak napustila stvarnost svakodnevice i nastanila prirodna staništa vila i vilenjaka. (Iz predgovora više kustosice Draženke Jalšić Ernečić, 2012.)

No comments yet.