ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

VIDEO: Branko Banjac postao creative reporter

17.06.2012.

Hrvatsko dizajnersko društvo i Nike priveli kraju potragu za najkreativnijim snimateljima i fotografima i pronašli hrvatskog creative reportera – Branka Banjca.


Pobjednicki video

Nakon predstavljanja radova, stručni žiri, u kojem su bili direktor fotografije Stanko Herceg i Mara Bratoš, odabrali su rad koji odlazi na veliko globalno finale u Barceloni. Svojim snimateljiskim vještinama i kreativnim sposobnostima uspio ih je zadiviti mladi Branko Banjac.

Projekt Creative Reporer kreativni je dio Nike Chance nogometnog turnira koji je okupio nekoliko desetaka timova koji su do zadnje utakmice vodili napete borbe. Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program ‘Chance’ će pružiti mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju na najboljim sportskim terenima u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent sa jednim ciljem: da budu zapaženi.

Na hrvatskom turniru je bilo potrebno pobijediti, ali i zadiviti scouting team vođen našim poznatim bivšim reprezentativcim Zvonimirom Soldom što je i uspjelo dvojici sretnika koji odlaze u Barcelonu na globalno finale pod mentorstvom svjetski poznatog Pep Guardiole.

Pet odabranih Creative Reportera pratilo je Nike Chance natjecanje uz mentorstvo stručnog žirija HDD-a za fotografiju i film redatelja Dalibora Matanića, fotografkinje Mare Bratoš i snimatelja i fotografa Stanka Hercega.

Mladi fotografi i snimatelji, Branko Banjac, Dora Bilandžić, Ivan Đelmić, Maja Prgomet i Luka Travaš predstavili su nam snimljene priče o strastima nogometnog terena i najtalentiranijim mladim igračima na lokalnom Nike The Chance turniru.

Od mladih umjetnika tražilo se da uhvate snažnu, osobnu priču o strastvenom natjecanju, igri koja para živce i čiji ishod mijenja živote. Priču o odricanju, izdržljivosti, boli, radosti, porazu i pobjedi. Autentičnu i originalnu priču o bespoštednoj igri u kojoj mladi igrači dobivaju životnu šansu. Od fotografa i snimatelja tražilo se da budu na terenu i pokažu nam ne ono što mi sami vidimo već ono što vide oni.

Iako samo jedan odabranik odlazi na svjetsko finale u Barceloni i dobiva priliku pokazati svoje fotografske i snimateljske vještine pred renomiranim stručnjacima, među kojima se očekuje i poznati redatelj Spike Lee, svi radovi biti će prikazani na ovogodišnjem Danu D.

Oznake:

No comments yet.