ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vesna Špoljar – Zagreb na fotopotenciju

09.07.2012.

U Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski biti će 12. srpnja u 21 sat , uz prigodni glazbeni program, otvorena izložba fotografija Vesne Špoljar ‘Zagreb na fotopotenciju’. Izložbu će otvoriti gosp. Mladen Juričić, poznati fotograf, član Foto kluba Zagreb, čiji je i autorica član. Izložba ostaje otvorena do 26. srpnja.

Vesna Špoljar - Zagreb na fotopotenciju

Nakon uspješnog prikazivanja u Zagrebu u svibnju ove godine, izložba je proširena za izlaganje u Novom. Autorica se predstavlja nizom fotografija uličnih motiva. Prvenstveno je željela prikazati zanimljivu interakciju uličnih grafita, murala i staklenih fasada sa slučajnim prolaznicima. Iako ima širi opus koji se sastoji od fotografija krajolika, prirode i portreta, upravo uličnu fotografiju autorica smatra najzanimljivijom zbog svoje nepredvidivosti i ovisnosti o izboru pravog trenutka snimanja. Spremna je, stoga, vraćati se istom mjestu u nadi da će se slučajni akteri uličnog prizora posložiti na neki novi, još neulovljeni način, što će u konačnici dati zanimljivu fotografiju.
Ovo je peta samostalna izložba Vesna Špoljar. Uz fotografiranje, bavi se i organizacijom samostalnih i skupnih izložbi fotografija hrvatskih umjetnika.

Autorica je veliki zaljubljenik u Novi Vinodolski i ovom izložbom ostvaruje svoju veliku želju, izložbu u tom biseru Lijepe naše.

Narodna čitaonica i knjižnica koja je osnovana davne 1848. godine danas djeluje u moderno uređenom prostoru sa bogatim knjižnim fondom, a također je i mjesto niza kulturnih događanja tijekom cijele godine. Ovoga ljeta već je otvorena jedna izložba fotografija koja je trenutno u tijeku. Radi se o izložbi More Mile Mrakovića, fotografa iz Senja.

Više o radu autorice kao i o samoj izložbi možete pogledati u katalogu izložbe.

No comments yet.