ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Vesna Đukić – Na rubu

11.03.2014.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija autorice Vesne Đukić pod nazivom ‘Na rubu’ koje će se održati u petak, 14. ožujka 2014. godine, u 19 sati u caffe baru LP, Račkoga 11 u Zagrebu.

Vesna Đukić - Na rubu
 
Izložba u organizaciji udruge Fijaker otvorena je do 3. travnja 2014. godine.

Fotografije, ovako poslagane jedna za drugom, sjajna su i zanimljiva priča, kao mali dokumentarac o radnicima koji se s pilama, tačkama, koloturama i ostalim alatom spretno kreću između žica i greda na kosini. Svaka je fotografija odlično kadrirana tako da je kompozicijski sve vrlo uravnoteženo i grafički čisto.

Tema izložbe je neobična i neočekivana osobito jer se radi o fotografkinji, a ne o fotografu. Nanizani prizori, uz svoju dokumentarnost pokazuju i bogatstvo umjetničke intuicije kojom Vesna oblikuje svaki taj prizor i izdiže ga iz običnog dokumenta na umjetničku razinu.

Neda Rački, EFIAP/b

Vesna Đukić - Na rubu Vesna Đukić - Na rubu Vesna Đukić - Na rubu Vesna Đukić - Na rubu

 
Vesna Đukić rodila se 1951. godine u Zagrebu gdje i živi.
Rano je zavoljela fotografiju koja je za nju vječna potraga za nijansama koje nisu vidljive otprve, za skrivenim značenjima svakodnevnice, za drugim licem bjeline i drugim licem tame u kojima prepoznaje i svoje uspomene, djetinjstvo, sjetne ali i radosne trenutke. Najdraži joj je izričaj u crno bijeloj tehnici.
Radovi su joj predstavljeni kroz skupne izložbe u zemlji i inozemstvu, te kroz domaće i strane fotografske časopise.

Dobitnica je Grand Prix nagrade na Salonu fotografije Vinkovci 2012., FIAP srebrne plakete na 34. Zagreb salonu i 7th Croatian International Digital Photo Salon – OSIJEK 2013., zlatne ISF medalje kao i pohvala na međunarodnim i klupskim fotografskim natječajima. Prvu samostalnu izložbu održala je u 10. mjesecu 2010. godine. Članica je fotokluba Zagreb.
 

No comments yet.