ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Uspomene iz mirovne misije Unamsil

05.11.2010.

U galeriji MORH-a Zvonimir, Zagreb, u srijedu, 10. studenog, u 19 sati, otvara se izložba ‘Uspomene iz mirovne misije Unamsil, Sierra Leone’. Bit će izloženi predmeti i fotografije pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su kao vojnici u mirovnoj misiji došli u ovu afričku zemlju, a otišli s lijepim uspomenama i sjećanjima. Izložba traje do 23. studenog.
.
Uspomene iz mirovne misije Unamsil
.
vrijeme: 10.11.2010. – 23.11.2010.19,00
mjesto: Zagreb; Galerija MORH-a Zvonimir, Bauerova 33
organizator: Galerija MORH-a Zvonimir
.
Uz obavljanje vojnih zadaća pripadnici OS RH nastojali su upoznati zemlju u kojoj su se našli, život ljudi, običaje, znamenitosti. Upoznavanjem su je i zavoljeli, pa su po povratku u domovinu svoje doživljaje i sjećanja prenosili svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima. Oduševljeni ljepotama ali i teškoćama te afričke zemlje, odlučili su svoja sjećanja podijeliti i predočiti i građanstvu. Svaki izloženi predmet ima svoju priču, uz svaki je vezan neki doživljaj, dogodovština, neko sjećanje.
.
Svrha izložbe nije edukativni prikaz Sierra Leonea, zemlje u cjelini, nego osobni doživljaj te zemlje od strane nekolicine hrvatskih časnika, njihovo viđenje i njihovo sjećanje. O zemlji o kojoj prosječni građanin malo zna, ovakav izravni dokument izazvat će, vjerujemo, veliki interes.
.

No comments yet.