ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

U srcu, u dahu planine, planine

03.12.2012.

Još jedna natječajna izložba planinarske fotografije u organizaciji HPD-a Mosor Split otvara se u Galeriji Fotokluba Split u utorak 4. prosinca u 19h.

U srcu, u dahu planine, planine
 

Ove godine pod nazivom U srcu, u dahu planine, planine.

Ova izložba u organizaciji HPD „Mosor“ doprinos je planinara i zaljubljenika nedirnutih prirodnih ljepota. Svaki čovjek želi svoje iskustvo doživljeno u planini sačuvati u svom sjećanju, a fotografija je najbolji način za čuvanje uspomena. Naša želja da kroz fotografiju prenesemo te utiske drugim ljudima poticaj je što već dugi niz godina uspješno organiziramo natječaj za najbolju planinarsku fotografiju i izložbu izabranih fotografija. 
Na ovogodišnji natječaj je prispjelo 1038 fotografija od 75 autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.


Stručni žiri u sastavu: Nenad Šaljić i Dražan Mimica izabrao je 49 fotografija koje su prikazane na ovoj izložbi.Autori koji sudjeluju na izložbi: Marin Glušević, Anita Hromin, Tomislav Juzbašić,Viktor Kraljević, Zvonimir Kujundžić, Josipa Mađar, Tomislav Marković, Tatjana Mohorovičić, Albar Mujanović, Lucija Mujanović, Mirsad Mujanović, Andrea Musa, Josip Ostojić, Neda Rački, Mario Radaković, Nenad Reberšak, Goran Savić, Boris Sontacchi, Dijana Sontacchi, Zoran Stanko, Bojan Šenet, Vlasta Štalekar, Aleksandar Tijanić, Darko Veršić, Jerolim Vulić, Dijana Župan.


Neda Rački - Tragovi u duši - Aiquille Du Midi, Francuska Vlasta Štalekar - Island Mirsad Mujanović - Divlji konji na Borovoj glavi Boris Sontacchi - Stone Mushrooms

 

Pobjednici po temama:

1. nagrada za temu “Alpinizam, penjanje, turno skijanje” : Neda Rački iz Zagreba za fotografiju “Tragovi u duši”

1. nagrada za temu “Speleologija” : Marin Glušević iz Splita za fotografiju “Iz plavog meandra u žuti svijet siga”

1. nagrada za temu “Planinski pejzaži”: Vlasta Štalekar iz Zagreba za fotografiju “Island”

1. nagrada za temu “Biljni i životinjski svijet”: Mirsad Mujanović iz Travnika, BIH za fotografiju “Divlji konji na Borovoj glavi”

1. nagrada za temu “Čovjek u planini”: Goran Savić iz Smedereva, Srbija za fotografiju “Cira Law”

1. nagrada za temu “Apstrakcija”: Boris Sontacchi iz Osijeka za kolekciju fotografija “Stone doggies, elephants, mushrooms”


Ukupne nagrade natječaja:

1. nagrada: Neda Rački iz Zagreba za fotografiju “Tragovi u duši”

2. nagrada: Mirsad Mujanović iz Travnika, BIH za fotografiju “Divlji konji na Borovoj glavi”

3. nagrada: Marin Glušević iz Splita za fotografiju “Iz plavog meandra u žuti svijet siga

Izložba će biti otvorena do 19. prosinca 2012.

No comments yet.