ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Transponiranje pejzaža – foto izložba

22.04.2010.

Galerija Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u četvrtak, 22. travnja, u 20 sati obilježava Dan planeta Zemlje, izložbom fotografija ‘Transponiranje pejzaža’ Matea Perasovića i Zorana Alajbega. Izložba traje do 10. svibnja.
.
Transponiranje pejzaža
.
vrijeme: 22.4.2010. – 10.5.2010. / 20:00h
mjesto: Zagreb; Galerija Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
organizator: Galerija Vladimir Bužančić
url: http://www.czk-novi-zagreb.hr
.
Izložbeni projekt ‘Transponiranje pejzaža’ dvojice uvaženih splitskih umjetnika sastoji se od serije fotografija velikih dimenzija kojima je cilj ‘neutralnim okom’ fotografskog objektiva transponirati prirodnu baštinu u galerijski prostor i dati javnosti na uvid ‘stanje na terenu’.
Fotografije dokumentiraju krajolik na rubu grada Splita, točnije, na padinama Kozjaka, Mosora i otoka Brača kojima dominiraju iskopi (tzv. kave) kamena, šljunka i tupine koji iz ptičje perspektive izgledaju poput otvorenih rana na tijelu Zemlje. Nekontrolirano, stihijsko uništavanje prirodnog i kulturnog krajolika motivirano isključivo profitom upozorava na stanje društvene svijesti, alarmira našu svijest i postavlja pitanje kamo nas dosadašnji pristup vodi.
.
Mateo Perasović rođen je 1954. godine u Splitu. Izlaže od 1975. godine crteže, grafike, slike, print, fotografije, video radove, keramiku, objekte, ambijentalne instalacije i multimedijske projekte u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HULU-a Split od 1980. godine i trenutno u funkciji predsjednika udruženja. Izvanredni je profesor slikarstva na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu i prodekan za nastavu.
.
Zoran Alajbeg rođen je 1961. Fotografijom se bavi od 1978. godine. Od 1992. godine svoj rad usmjerava hrvatskoj kulturno-povijesnoj baštini. Do sada je realizirao sedam samostalnih izložbi. Autor je fotografija u mnogim domaćim i inozemnim stručnim monografijama, katalozima i časopisima. Živi u Splitu, a zaposlen je kao fotograf u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Član je ULUPUH-a, HULU-a Split i Foto kluba Split.
.
pdf.
Katalog izložbe u pdf obliku možete skinuti ovdje  .
.

No comments yet.