ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Tomislav Hajek – Akt fotografija

03.09.2016.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija ‘Akt’ Tomislava Hajeka koje će se održati 9. rujna 2016. u 19 sati u Domu Kulture u Novoj Gradšci.

Tomislav Hajek - Akt
 
Tomislav Hajek je rođeni Gradišćanin gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Već u gimnaziji pakazao je interes za fotografiju, s fotoaparatom Bairetta napravio je prve snimke, te razvio prvi film.

Nakon mature odlazi u Dubrovnik gdje ostaje puni deset godina. Odmah se učlanjuje u foto klub Marin Getaldić, uči osnove fotografije i savladava tehnike laboratorijskog procesa.

Postaje fotoreporter Lausa, lista omladine Dubrovnika, snima za časopis za kulturu Dubrovnik, Dubrovački vjesnik, službeni fotograf Dubrovačkog muzeja i hotela Palace, te svjetlom iscrtao mnogobrojne predstave Dubrobovačkih ljetnih igara.

Osim poslova koje su mu donosile dodatni prihod, izlagao je i na mnogobrojnim klupskim izložbama, te svoje fotografije izlaže na salonima bivše države.
Po dolasku u Zagreb postaje član foto kluba Zagreb, te također izlaže na klupskim izložbama i raznim salonima. Najveći uspjeh postigao je s fotografijom Iluzija koja je 2002.g. na Salonu fotografije u Osijeku osvojila prvu nagradu – zlatnu plaketu, a u Klubu je proglašena „najfotografijom godine“ na još uvijek tradicionalnoj izložbi.

Prije dvije godine autor također izlaže na zajedničkoj izložbi u Vinkovcima pod nazivom „Četiri erotske priče“ zajedno s profesionalnim fotografima Stankom Abadžićem i Željkom Koprolčecom, te sva tri fotografa jedan model obrađuju fotografski, a četvrti autor, Damir Medvešek, glavni slikar HNK u Zagrebu, isti model obrađuje slikarski.

Kako je Hajeku pripadnost klubu iznimno bitna, prije nekoliko godina povezuje se s članovima gradišćanskog kluba F4 i postaje njegovim članom. S tim činom obnavlja prijateljstva iz mladosti, te uspostavlja nova, prvo virtualna, a zatim i istinska prijateljstva. Uvijek prihvaća kritike svojih fotografija, ali se ne libi opservirati i fotografije ostalih članova.

Ovo je Hajekova prva samostalna izložba sa željom da ju predstavi svom Gradu, a pod pokroviteljstvom foto kluba F4.

Željko Grganić

No comments yet.