ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Tajna McDonaldsovih sočnih fotografija hamburgera

16.07.2012.

Pogledajte zašto na reklami vidite, recimo, sočni Big-Mac iz kojeg “pršte” prilozi, a u stvarnosti dobijete tek zgnječenu pljeskavicu. McDonalds se odlučio na otkrivanje svoje tajne.

Kanadski ogranak kompanije “McDonalds” je odlučio da pošteno odgovori na često postavljano pitanje mušterija – zašto na reklami sendviči i ostala klopa izgledaju za”prste polizati”, a zapravo su razočaravajuće manji, s mnogo manje priloga.

Direktorica marketinga Hope Bagazzi odlučila je posjetiti snimanje reklame za “McDonalds” i odgovoriti na pitanje koje je na sajtu postavila jedna čitateljica. Hope je svoj sendvič iz “Maca”, koji izgleda prilično obično, usporedila sa istim sendvičem koji je prepustila stručnjacima za fotografiranje i stiliziranje hrane. Za svako snimanje njihova hamburgera potrebno je nekoliko sati pripreme i stiliziranja, a tek onda hamburger izlazi pred kameru.

– Koristimo sve iste sastojke koji se nalaze u uobičajenom McDonald’sovom hamburgeru samo što sve sastoje stavimo tako da se vide, da kupci znaju što dobivaju – otkrivaju stilisti.

U sendvič se dakle dodaju isti prilozi prilozi, samo “ljepše” raspoređeni, a asistenti vrućim željezom griju sir da bi izgledao kao da se topi, i špricom ubrizgavaju kečap, a zatim sendvič “prolazi” kroz program za dotjerivanje fotografija kao da je manekenka “Victoria secret” gdje se specijalisti rješavaju svih nedostataka na sendviču, izoštravaju boje i čine ga apsolutno neodoljivim.

Baggazi tako na kraju zaključuje da hamburger u stvarnosti uvijek izgleda manje jer se priprema tek u minuti ili čak manje i odmah se stavlja u kartonsku ambalažu u kojoj se zbog pare žemlja malo opusti. Osim toga, u “uređenom” sendviču se svi sastojci postavljaju uz sam rub, kako bi kupci vidjeli što točno dobivaju u svojoj narudžbi.

No comments yet.