ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Tajči Čekada – Post mortem high fashion

27.08.2013.

U petak, 30. kolovoza, s početkom u 21 sat, u Galeriji ETIKArt u Rovinju, otvara se izložba ‘Autoportreti’ i performans ‘Post mortem high fashion’ Tajči Čekade.

Tajči Čekada - Post mortem high fashion
 
Izložbu ‘Autoportreti’ čini serija od 20 fotografija, autoričinih otisaka u snijegu, te 16 kratkih video radova na kojima je prikazan sam proces nastajanja istih. Performansom ‘Post mortem high fashion autorica’ tematizira smrt, običaje vezane za uređenje umrlih, modu, prolaznost i ljepotu.

Tajči Čekada rođena je 1979. godine u Rijeci. Diplomirala je 2003. godine na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Godine 2004. diplomirala je na talijanskoj školi mode i dizajna Callegari te stekla zvanje modnog stilista s marketingom. Na istoj školi završila je smjer modelizam visoke mode te diplomirala 2007. godine.U suradnji s tvrtkom MMC, 2006. godine u Rijeci pokreće ciklus modnih manifestacija pod nazivom Modne novosti koje su se bavile prezentacijom avangardnih modnih dizajnera. Realizirala je jedanaest samostalnih modnih revija, sedam samostalnih izložbi te sudjelovala na velikom broju skupnih revija, izložbi i performansa u galerijama i muzejima Rijeke, Osijeka, Zagreba, Splita, Sarajeva, Stuttgarta, Beograda, Berlina i Pariza.

No comments yet.