ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba Saše Poldana – Sve je u pogledu

24.03.2010.

Izložba “Sve je u pogledu” biti će postavljena u Malom salonu u Rijeci, Korzo 24 u trajanju od 26. ožujka do 20. travnja 2010. godine. Otvorenje izložbe je 26. ožujka 2010. godine u 19,00 sati.

.
Saša Poldan, Sve je u pogledu
.
.
Biti će izloženo 40 zračnih fotografija Islanda snimljenih u srpnju 2009. godine. Izložba je realizirana u suradnji sa Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Kustosice izložbe: Nataša Ivančević i Helena Srakočić.
.
Iz priopćenja Muzeja moderne i suvremne umjetnosti:
“U Malom salonu u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti predstavit će se izložbu fotografija Saše Poldana, Sve je u pogledu. Biti će izloženo 40 kolor fotografija Islanda koje su snimljene iz zraka u srpnju 2009. godine, kada je Saša Poldan tijekom četiri dana preletio južni, jugozapadni i centralni dio otoka. Krajolik koji je poznat po zadivljujućim i jedinstvenim prirodnim ljepotama: glečerima, snježnim planinskim vrhovima, gejzirima i riječnim tjesnacima, kao i travnatim površinama smaragdno zelene boje, na Poldanovim se slikama pretvara u apstraktne arabeske. Pored fotografija koje se odlikuju afirmiranjem vizualne estetike apstrahiranjem zbilje i dekonstrukcijom motiva, druga skupina fotografija prenosi ljepotu, izražajnost i raznovrsnost krajobraza Islanda.
.
Najčešće teme koje Saša Poldan istražuje fotografskom kamerom su pejzaž i makrofotografija. Slike krajolika zanimaju ga kao estetski fenomen, a zračne fotografije Islanda, Poldanova su inicijacija u ovu uzbudljivu fotografsku temu. Njima otvara novo poglavlje koje želi proširiti istraživanjem novih prostranstava iz zraka.
Saša Poldan intenzivno se bavi fotografijom od 2001. godine iako mu ona nije životni poziv.
.
One koji ga poznaju kao uspješnog odvjetnika, vjerojatno će iznenaditi njegova predanost i strast za fotografijom. Ali ako znamo da je za uspješno obavljanje životne profesije potrebno udružiti talent, predanost, inteligenciju, znanje, upornost i strast, onda nam se analogija uspješan odvjetnik i uspješan fotograf ne čini više nemogućom. Umjetnički senzibilitet, znatiželja i avanturistički duh dodatne su odlike koje nadopunjuju njegov fotografski profil.
Izložbu prati bogato izdanje dvojezičnog kataloga u kojem tekstove potpisuju Nataša Ivančević i Helena Srakočić. Izdavač kataloga: Astoria d.o.o. Rijeka.
.
.
Saša Poldan, Island 2009. Saša Poldan, Island 2009. Saša Poldan, Island 2009. Saša Poldan, Island 2009.
.
.
.
.
.
.
.
.
Više o samom autoru pogledajte ovdje.

No comments yet.