ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Stigla su tri nova PEN fotoaparata

24.10.2011.

Olympus uvijek pruža kupcima ono što žele, baš kao i njegovi PEN fotoaparati koji su izuzetno jednostavni za korištenje. Pošto potražnja za digitalnim fotoaparatima bez zrcala s izmjenjivim objektivima raste munjevitom brzinom, Olympus predstavlja svoja tri aduta u ovom segmentu: predvodnika PEN E-P3, PEN Lite i PEN mini. Sva tri fotoaparata kombiniraju PEN-ov stil ikone i jednostavne kontrole sa zadivljujućim izgledom i nevjerojatnom kvalitetom slike. Fotografije su oštre i blistave, a uz to je jednostavno stvoriti napredne efekte i zamućenje pozadine. Možete snimati filmove u HD kvaliteti, a tu je i niz Umjetničkih Filtara za automatsko dodavanje efekata koji izgledaju poput profesionalnih. Olympusova čvrsta pozicija u brzo rastućem segmentu kompaktnih sustavskih fotoaparata (CSC) dokazuje da su upravo ovo karakteristike koje kupci traže. Prodaja CSC je skočila na 40% cijelog japanskog tržišta tijekom protekle dvije godine. Novi PEN fotoaparati su sada dostupni diljem Europe.
.
Stigla su tri nova PEN fotoaparata
.
Predvodnik serije
Predvodnik PEN E-P3 utjelovljuje zlatno doba dizajna fotoaparata od prije 50-ak godina, a vjerojatno će privlačiti poglede i nakon još 50 godina. Ovaj fotoaparat je kompaktan, brz i snima jednostavno nevjerojatne fotografije, posebno pri slabom osvjetljenju. EP-3 ima jedan od najbržih* auto-fokusa od svih fotoaparata s izmjenjivim objektivima i vrhunski OLED zaslon osjetljiv na dodir koji osigurava kadriranje i reprodukciju fotografija u vrhunskoj kvaliteti. E-P3 ima dovoljno ručno podesivih postavki za ambiciozne amatere, ali nipošto ne morate biti stručnjak kako biste ga mogli koristiti. Na primjer, na njemu kao i na fotoaparatima PEN Lite i PEN mini, postoji cijeli niz Umjetničkih Filtra uz pomoć kojih samo jednim dodirom možete dodati posebne efekte. S novim PEN fotoaparatima tako možete snimati predivne fotografije i nevjerojatne HD filmove. Nije onda ni čudno da ovi Micro Four Thirds fotoaparati bez zrcala preotimaju tržište D-SLR fotoaparata.
.
Zgodni, kompaktni i inteligentni
Uzmite u ruku bilo koji novi PEN i odmah će vam biti jasno da u ruci držite novu stilsku ikonu. PEN Lite koji je cijeli izrađen od metala i PEN mini kombiniraju kvalitetu slike i brzinu ozbiljnog fotoaparata sa stilom kompakta modernog izgleda. Oba se nude u niz blistavih boja, a tu je i dodatna oprema uz pomoć koje svom aparatu možete dati dašak osobnosti. Najbolje od svega je nevjerojatno jednostavno rukovanje bez obzira jeste li do sada koristili ozbiljan fotoaparat. Ukoliko ne znate čemu služi koja postavka, tu je prozorčić u kojemu možete pročitati sve što vas zanima. PEN Lite ima čak i nagibni 3” LCD zaslon. Sva tri nova fotoaparata su kompatibilna sa sve većim PEN-ovim nizom izmjenjivih objektiva.
.
Fotoaparati bez zrcala hrabro kreću naprijed
Kompaktni sustavski fotoaparati (CSC), poput PEN-a, preuzimaju sve veći dio tržišta vrhunskih digitalnih fotoaparata, a u prvoj polovici ove godine u Japanu je na čelu bio Olympus PEN. Prema istraživanjima BCN Inc., modeli bez zrcala su u lipnju 2011. zauzimali 40.5% japanskog tržišta SLR/CSC fotoaparata, dok je početkom 2009. ta brojka iznosila svega 5%. Stručnjaci predviđaju da bi se japanski trend mogao proširiti i na ostatak svijeta gdje se prodaja fotoaparata bez zrcala povećala pet puta tijekom 2010. Prema riječima tržišnog analitičara Ryosuke Katsure, prijelaz na tehnologiju bez zrcala poput Olympusove Micro Four Thirds tehnologije, mogao bi biti najveći pomak u SLR industriji u posljednjih 60 godina.
.
PEN modeli koji ostaju vjerni svom ugledu jednostavnih fotoaparata spremni su za korištenje čim ih otpakirate. Oduševljeni će biti čak i oni koji vole obrađivati slike u različitim programima. Niz proizvođača poput Adobe i Phase One već nude programe koji su u potpunosti kompatibilni s PEN RAW formatima.
.
* Od lipnja 2011.
.
Detaljan popis karakteristika PEN fotoaparata i sadržaj pakiranja potražite na www.olympus.hr.
.

Oznake:

No comments yet.