ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Stanko Herceg – Blow up

16.11.2010.

Izložba fotografija Stanka Hercega, pod nazivom Blow up, otvara se u petak, 19. studenog, u 19 sati, u Galeriji Karas, Zagreb. Radovi se mogu razgledati do 5. prosinca.
.
Stanko Herceg - Blow up
.
vrijeme: 19.11.2010. – 5.12.2010.19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Karas, Praška 4
organizator: HDLU
url: http://stankoherceg.com
.
‘Uvećavajući ove fotografske portrete (150×150 cm) pokušavam pronaći razlog zašto sam ih snimio? Zbog čega mi je to bilo važno, taj tren i ta osoba ili ima li još nešto treće što nisam primijetio gledajući kroz objektiv. kao i glavni lik (fotograf) u Antonionijevom filmu Blow up koji je uvećavao fotografirani prizor (pejzaž u gradskom parku) da bi sam sebi dokazao istinu. Možda je istina da sam tamo i u tom trenutku uživao, a možda i nisam, možda sam ih snimao zato što sam jednostavno morao. Glavni junak je sumnjao, sumnjam i ja.’ Stanko Herceg
.
Stanko Herceg (Zagreb, 1964.), filmski snimatelj i fotograf. Maturirao u Školi primijenjene umjetnosti smjer fotografija i diplomirao sniateljstvo na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Član je Hrvatske udruge filmskih snimatelja i Hrvaskog društva likovnih umjetnika. Izvanredni profesor na Studiju dizajna, Arhitektonski fakultet i na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se fotografijom od jedanaeste godine. Živi u Zagrebu.
.

No comments yet.