ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Stanko Abadžić / Berlin – skice za portret grada

13.06.2011.

Velika izložba našeg proslavljenog majstora fotografije Stanka Abadžića pod nazivom ‘Berlin – skice za portret grada’ otvorit će se u srijedu, 15. lipnja 2011., u 20 sati u Galeriji Bačva, Trg žrtava fašizma bb, u Zagrebu.
.
Stanko Abadžić / Berlin - skice za portret grada
.
‘U Berlinu sam studirao, volim taj grad od studentskih dana. Iako je tada bio podijeljen na Istočni i Zapadni Berlin, uz sve strahote koje je sobom nosio Berlinski zid.
.
I ako za nečim danas žalim, onda je to ono vrijeme konfrontacije Istok-Zapad, kada su me zanimale druge stvari a ne fotografija. Da sam tada fotografirao, bilo bi vrlo zanimljivo konfrontirati ondašnje fotografije od prije 35 godina i ove današnje.
.
Danas kada zida nema, Njemci što prije žele izbrisati razlike istok-zapad i zato grad s oko 4 milijuna stanovnika doživljava već godinama graditeljski boom. Ta napetost izmedju starog i novog, to svakodnevno mijenjanje vizualnog identiteta grada, fotografski je vrlo uzbudljivo i zato se Berlinu često vraćam. Grad svojim šarmom privlaći brojne umjetnike raznih profila iz cijelog svijeta, koji u njemu razvijaju i oplemenjuju svoju kreativnost. Ta pozitivna energija se osjeća na svakom koraku.’

Stanko Abadžić
.
Izložba je otvorena do 29. lipnja, uto-pet 11-19h, sub-ned 10-14h, pon: zatvoreno.
.

No comments yet.