ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Predstavljenje Olympus E-PL1

19.03.2010.

U uvodnom dijelu je gospođa Ksenija Genc-Novak, voditeljica Consumer odjela za Adriatic regiju, podsjetila na povijest PEN-a koja seže u davnu 1959. godinu te objasnila marketinški koncept i pozicioniranje PEN fotoaparata.

.
predstavljanje novog PEN-a
.
PEN je namijenjen korisnicima kompaktnih fotoaparata koji vole fotografiju i fotografiranje, žele kvalitetne slike, ali se ne žele opterećivati nerazumljivim fotografskim terminima i teškom foto opremom.
Istovremeno, PEN je namijenjen i fotografima koji žele manji i kompaktniji fotoaparat kako ne bi uvijek sa sobom morali nositi kompletnu foto opremu, a da ne gube na kvaliteti fotografija i tehničkim mogućnostima fotoaparata.
.
Product Manager, Ivan Mesić je predstavio modele PEN-a:
E-P1 – začetnika digitalnog PEN doba, model E-P2 koji dolazi s elektroničkim tražilom te najnoviji model E-PL1 koji vam svojom jednostavnošću korištenja i mnoštovm kreativnih funkcija omogućava da oslobodite umjetnika u sebi.
.
Svoja su iskustva s novinarima podijelili naši ambasadori, stvarni korisnici PEN fotoaparata.
.
Natali Dizdar, naša poznata glazbena umjetnica prvi je puta javnosti prezentirala svoju ljubav prema fotografiji, a od svih fotoaparata koje je do sada koristila PEN joj je najdraži.
„PEN mi omogućava da se izrazim i kroz fotografiju onako kako sam oduvijek željela.“
.
Marin Latković, Izvršni direktor agencije ZenithOptimedia, voli svoju kreativnost izražavati fotografijama, PEN koristi tek nekoliko mjeseci, a već ima nekoliko tisuća fotografija.
„Razmišljam o svojoj prvoj izložbi. Makar i u vlastitoj kuhinji.“
.
Rajko Boričić, profesionalni fotograf iz Labina, pozanat po svojim kreativnim fotografijama vjenčanja podijelio je s nama svoje dojmove:
„Kada se umorim od nošenja teških torbi prepunih razne foto opreme, a želim profesionalne i kvalitetne fotke, jednostavno na rame stavim PEN“.
.
http://www.youtube.com/watch?v=6vuDtcFngZc
http://www.youtube.com/watch?v=_TYCzC7LLhg&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=absTi7Er4gI
.

Olympus predstavljenje Olympus predstavljenje Olympus predstavljenje Olympus predstavljenje

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Snimite vanjski svijet, oslobodite umjetnika u sebi
.
U današnjem svijetu morate ljudima dati ono što žele. A oni će sigurno željeti novi Olympus E-PL1. On ne samo da snima nevjerojatne digitalne fotografije već je savršen za sve one koji su se ustručavali kupiti SLR fotoaparat jer su se bojali da će biti kompliciran za korištenje. S ovim retro modelom koji je jednostavno koristiti, mogućnosti su neograničene. Uz odlične funkcije poput snimanja HD video zapisa i impresivne Umjetničke Filtre i vi možete snimati nevjerojatne fotografije. Njegovo 100% stablizirano tijelo omogućava snimanje bez zamućenja sa svim objektivima. Kombinirajući SLR performanse i kompaktni dizajn PEN omogućava stvaranje uzbudljivih, inovativnih fotografija kako biste mogli sačuvati trenutke koje želite uvijek pamtiti. E-PL1 će biti dostupan od ožujka 2010.
.
Visoko tehnološka PEN-ova konstrukcija bez zrcala znači da je malen i zgodan za korištenje, a s druge strane daje rezultate kao da je „veliki fotoaparat“. U tome je genijalnost fotoaparata E-PL1 u koji su ugrađene još neke nove funkcije:

·       Fotografski pomoćnik koji ne koristi tehničke termine i lako je razumljiv

·       4 boje koje možete odabrati: crna, bijela, boja šampanjaca i crvena

·       6 Umjetničkih Filtara

·       Ugrađena bljeskalica
.
.
On piše nova pravila

PEN, fotoaparat koji utjelovljuje D-SLR mogućnosti i najnovije tehnologije te lakoću korištenja kompakata, predstavlja novu kategoriju fotoaparata.
E-PL1 s ugrađenom bljeskalicom ima i 12.3 Megapikselni Live MOS senzor, koji daje izvrsne slike i HD video zapise oštre poput britve, a TruePic V garantira superiornu kvalitetu slike do ISO 3200. Ugrađena mehanička stabilizacija pruža zaštitu od potresanja do 3 EV koraka koja je učinkovita bez obzira koji se objektiv koristi. Opcija snimanja video zapisa u AVI formatu visoke rezolucije je moguća pri 30 fotografija u sekundi  i rezoluciji 1280x720p, a odjednom se može snimiti do 7 minuta video zapisa. Sva ova vrhunska tehnologija dolazi u zgodnom fotoaparatu džepne veličine.
.
Kako bi vam pomogao da snimite najbolje moguće fotografije novi Fotografski pomoćnik govori jednostavnim jezikom pa je sada lakše nego ikada promijeniti komplicirane SLR postavke poput dubinske oštrine. Ovi se efekti mogu pratiti na 2.7” HyperCrystal LCD zaslonu. i-Enhance funkcija, na primjer, osigurava živost i punoću boja na vašim fotografijama. Ona se automatski uključuje zajedno s funkcijom i-Auto koja prepoznaje kakvu vrstu scene ili subjekta snimate te prema tome podešava postavke, ali se može koristiti i samostalno. e-Portret osobama daje lijep izgled zaglađujući nepravilnosti lica. Uz obilje funkcija i vrhunsku tehnologiju sigurno ćete se osjećati poput profesionalca.
.
Donesite vlastite kreativne zaključke

Bilo da se radi o filmu ili fotografiji vrhunske kvalitete, Olympus E-PL1 pomaže snimiti vanjski svijet dok oslobađate svoj unutarnji svijet mašte. Odaberite jedan od šest Umjetničkih Filtara kako biste snimili svoje kreativne fotografije ili HD filmove. Pop Art omogućava da snimite fotografije u stilu Warhola, a novi filtar Blaga Sepia daje slikama dašak profinjenosti. Koristite funkciju AF praćenja kako biste fokusirali subjekt koji se kreće ili napravite nešto što vam obične video kamere ne dozvoljavaju – za snimanje atmosfere poigrajte se s dubinskom oštrinom i kutom te tijekom snimanja spontano fotografirajte u visokoj rezoluciji. Micro Four Thirds sustav još više proširuje spektar ekspresivnih mogućnosti. On omogućava korištenje velikog raspona izmjenjivih objektiva, a korištenjem adaptera može se dodatno proširiti. Tu su i novi ultra širokokutni M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 (18-36mm*) i M. ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 (28-300mm*) zoom objektivi. Ovi iznimno lagani objektivi su 50 i 70% manji (u usporedbi s 18-180mm) nego njihovi Four Thirds rođaci, proizvode znatno manje buke, a imaju i veće brzine fokusiranja. Oni savršeno odgovaraju PEN fotoaparatu te snimaju jedinstvene slike i video zapise, a ne predstavljaju dodatni teret u vašoj torbi. U prodaju dolaze krajem travnja, odnosno svibnja.
.
Priključak za dodatnu opremu nudi još više alternativa za snimanje, kao što su priključivanje VF-2 elektroničkog tražila ili adaptera za mikrofon koji je savršen za snimanje filmova sa stereo zvukom vrhunske kvalitete. Kada sve snimite, opustite se i divite svom radu iz udobnosti fotelje s daljinskim upravljačem u ruci spajanjem fotoaparat s TV-om preko HDMI priključka.
.
.
Zabavan fotoaparat, ozbiljni rezultati

E-PL1 je sveobuhvatan fotografski alat s kojim će čak i početnicima biti lakše snimati vrhunske filmove i fotografije. PEN dolazi u prodaju u ožujku 2010.
.
Olympus PEN E-PL1 – glavne karakteristike:
.
Malen i elegantan dizajn

·    Ekstremno malen i lagan Micro Four Thirds Sustav

·    Elegantan dizajn s metalnim površinskim slojem

·    Četiri boje
.
SLR kvaliteta slike

·    12.3 Megapikselni Live MOS Senzor

·    TruePic V procesor za obradu slike

·    Ugrađena IS s maksimalnom učinkovitošću od 3 EV koraka

·    Adapter za sve ZUIKO DIGITAL i OM objektive
.
Jednostavno rukovanje

·    Novo razvijeni GUI za najjednostavnije rukovanje putem funkcije Live Control

·    Fotografski pomoćnik

·    Automatsko prepoznavanje najčešće snimanih scena uz pomoć i-Auto načina snimanja

·    Funkcija i-Enhance za življe boje

·    Čist ten s funkcijom e-Portret

·    AF Praćenje

·    Prepoznavanje lica i Tehnologija prilagodbe sjena

·    25 načina snimanja (5 načina ekspozicije, i-Auto način snimanja, 19 scenskih načina snimanja)
.
Kreativnost i HD filmovi

·    HD video zapis sa zvukom, kontrola dubinske oštrine i Umjetnički Filtri

·    6 Umjetničkih filtara, Višestruki omjer stranica

·    Funkcija Višestruke ekspozicije

·    Umjetnički Filtri mogu se primjenjivati i na prethodno snimljene fotografije u RAW formatu na fotoaparatu i s Olympusovim softverom

·    Još veće kreativne mogućnosti s posebnim objektivima, npr. fisheye je moguće koristiti preko adaptera za Four Thirds objektive
.
Dodatne karakteristike fotoaparata Olympus PEN:

·    Ugrađena bljeskalica

·    HDMI priključak

·    Linearno PCM snimanje zvuka

·    Hi-Speed USB 2.0 sučelje

·    3 fotografije u sekundi sa uzastopnim snimanjem (maksimalno 10 u RAW načinu snimanja)

·    ISO 100-3200

·    Funkcije bracketinga za balans bijele boje i ekspoziciju

·    Supersonic Wave Filter sustav zaštite od prašine

·    Širok dinamički raspon u svijetlim područjima

·    Simultano pohranjivanje u RAW i JPEG formatu

·    SD memorijska kartica(kompatibilan s SDHC)

·    High-speed zapisivanje podataka i RAW kompresija bez gubitaka

·    Veliki 6.9cm/2.7” HyperCrystal LCD zaslon

·    AE/AF funkcija zaključavanja

·    Prilagodba auto gradacije za sprečavanje prenaglašenih svijetlih područja i pretamnih sjena

·    Moguće daljinsko okidanje uz pomoć opcijskog daljinskog upravljača RM-UC1
.
Olympus PEN E-PL1 je dostupan u slijedećim konfiguracijama:

· E-PL1 pakiranje: crno/crno, šampanj/srebrno, bijelo/srebrno, crveno/crno (E-PL1 tijelo i M. ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6)

· E-PL1 pakiranje s dva objektiva: crno/crno/crno, bijelo/srebrno/crno, šampanj/srebrno/crno (E-PL1 tijelo i M. ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 i ZUIKO DIGITAL ED 40-150 1:4.0-5.6 & MMF-2)

· E-PL1 tijelo: crno, bijelo i šampanj
.
Nova dodatna oprema:

· PT-EP01 podvodno kućište

· M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 ultra širokokutni zoom krajem travnja)

· M. ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 širokokutni do telefoto zoom (krajem svibnja)
.
* odgovara 35mm fotoaparatu
.
Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Olympus d.o.o.
Imaging Systems

Marina Rozga
Tel: 01/ 4899-024
marina.rozga@olympus-europa.com

Oznake:

No comments yet.