ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Siniša Štambuk – Momenti

09.03.2015.

U utorak 10. ožujka 2015. u 20h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija splitskog fotografa Siniše Štambuka pod nazivom “Siniša Štambuk – Momenti”.

Siniša Štambuk – Momenti
 
Izložba će biti otvorena do 4. travnja 2015.

Vjenčanje kao simbol ljubavnog sjedinjenja. Ipak, pogledamo li fotografije s brojnih vjenčanja koja je snimao i za ovu prigodu odabrao Siniša Štambuk, nećemo na puno njih naći par. Ni neizbježnu, dražesnu kič scenografiju. Izabrane fotografije bilježe spontanije trenutke toga svečanoga čina, one u kojima mladenci i njihovi gosti ne poziraju, već su uhvaćeni u trenutku kada ne očekuju da ih se fotografira; u trenucima pripreme, odijevanja, razmišljanja ili u trenucima opuštenog veselja. Sinišino reportersko oko naviklo je na strpljivo i nenametljivo čekanje pri čemu protagonisti prestaju biti svjesni prisutnosti fotografa, a rezultat je fotografija koja nadilazi svoju primijenjenu svrhu. Fotografija koja odabirom trenutka, kadrom i kompozicijom odaje promišljenog, strpljivog i likovno osviještenog autora koji drži do svoje profesije i naručitelja.
dr. Sandi Bulimbašić

Siniša Štambuk – Momenti Siniša Štambuk – Momenti Siniša Štambuk – Momenti Siniša Štambuk – Momenti

 
O autoru:

Siniša Štambuk rođen je 13.03.1975. u Splitu.
1994. Završio je školu za fotografskog dizajnera pri Školi likovnih umjetnosti u Splitu.
1998. – 2007. radi kao fotoreporter za EPH – Arenu, Milu , Graziu, Globus, Playboy, Gloriu i Cosmopolitan.
Od 2007. radi kao samostalan fotograf.
U veljači 2013. imao je samostalnu izložbu fotografija u Art Caffeu hotela Le Meridien pod nazivom “Vjenčanja – nova perspektiva”

No comments yet.