ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Scott Takeda – Prizor. Ulica. Priča.

16.08.2015.

U ponedjeljak 17. kolovoza u 21h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija nagrađivanog američkog fotografa, redatelja, producenta i glumca Scotta Takede pod nazivom Prizor. Ulica. Priča (Scene. Street. Story.). Biti će izloženo 30 fotografija podiljeno u tri teme (kako je objašnjeno u privitku). Otvorenju izložbe biti će nazočan sam autor zajedno sa suprugom Lori Allred koja je također redateljica, producentica i fotografkinja.

Scott Takeda - Prizor. Ulica. Priča.
 
Izložba će biti otvorena do 1. rujna 2015.

Scott Takeda (21.3.1967.) je japansko-američki fotograf, glumac i redatelj. Njegova filmska karijera uključuje uloge u filmovima “Ništa nije vječno” (Everything must go), “Dobri dileri iz Dallasa” (Dallas buyers club) i “Nestala” (Gone Girl).

Scott je profesionalni pripovjedač koji radi iza kamere, ali i ispred kamere. On je traženi redatelj i višestruki dobitnik Emmyja. Radi za najveće američke tvrtke koje traže filmskog stvaratelja sposobnog
prikazati na ekranu ljudski duh i privući pažnju gledatelja
dokumentarcima upečatljivog pripovijedačkog stila.

Kao televizijskog/filmskog glumca naći ćete Scotta u holivudskim filmovima poput “Nestale” i snažnim nezavisnim filmovima poput “Dobrih dilera iz Dallasa”.

Scott je sretno oženjen, a u slobodno vrijeme svira trubu.

Kao svestrani stvaratelj trenutno piše knjigu pod nazivom “U potrazi za Thorom” koje se temelji temelji na duhovnim iskustvima koje je pokupio u u azijsko-pacifičkoj regiji.

Potražite ga na IMDB-u i Twitteru kao @ScottTakeda.

www.ScottTakedaPhotography.com

Scott Takeda – Izjava umjetnika

Prakticiram miran oblik fotoreporterstva. Unutar mojih fotografija vidjet će te običan život uhvaćen u iskrenim momentima. To su komadići svakodnevnih momenata koji se pretvaraju u nešto mnogo interesantnije kada se zabilježe fotoaparatom.

Moja kolekcija fotografija je oslobođena uobičajenih naslovnih fotografija koje ispunjavaju vaš novinski portal, dnevne novine, ili ilustriraju televizijske vijesti. Ali pogledaj ih. Prouči ih. Osjeti ih. I možda ćeš vidjeti zašto mislim da su jednako interesantne.

Razvio sam taj svoj stil godinama prije kao mladi fotoreporter dok sam radio za novinske i TV kuće širom zemlje. Uvijek sam bio osoba koja se nije željela uključiti u medijski cirkus. Ako bih se našao na poprištu nekog novinskog zbivanja i ugledao desetke kamera sve usmjerene u jednom pravcu ja bih usmjerio moju kameru u kompletno drugom pravcu. Ponekad bih propustio snimak koji bi ispričao priču, ali puno češće imao bih snimak koji nitko drugi nema, fotografiju koja daje kontekst i formu čitavoj priči. Tako sam naučio da obični, čak i najjednostavniji prizori mogu biti veličanstveni. Godinama poslije ja sam još uvijek fotograf koji cilja svojom kamerom u drugom smjeru.

Uživajte!

No comments yet.