ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Saša Kosanović – Podčempresje

05.12.2013.

U Galeriji događanja, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a, do 15. prosinca, može se razgledati izložba ‘Podčempresje’ fotografa Saše Kosanovića

Saša Kosanović - Podčempresje
 
Fotograf Saša Kosanović, svoje višegodišnje bogato iskustvo brusio je snimajući za najcjenjenije magazine kao National Geografic, Geo, Playboy… ,no uz reportažnu fotografiju koja često ne ostavlja previše prostora za umjetnička eksperimentiranja, pronašao je područje za istraživanje ovogmedija dokumentirajući ovoljetnu likovnu koloniju u Podčempresu nedaleko Ploča.

Ono što je Saša znalački uspio uhvatiti jest upravo ozračje koje je vladalo na koloniji, gotovo opipljivo ozračje ležernosti i hedonističkog uživanja u životu (joi de vivre), kako u kreativnom stvaranju, tako i u malim životnim veseljima. Stoga vrijednost ovih radova leži baš u tom slavljenju života kao i u spontanosti i nenamještenosti prizora, a zbog crno-bijele tehnike, oni odišu nostalgijom nekih ljepših, starih vremena te zrače snažnom poetskom notom.
Ivana Gabrić, iz predgovora

Saša Kosanović rođen je 1973. u Zagrebu. Fotografijom se profesionalno bavi od 1996. Surađivao u nizu hrvatskih listova kao fotoreporter (National Geographic, Geo magazin, Playboy između ostalih). Član ULUPUH-a. Živi i radi u Zagrebu.

No comments yet.