ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Saša Huzjak – Best of – live!

13.09.2015.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe koncertnih fotografija autora Saše Huzjaka pod nazivom ‘Best of – live!’, koje će se održati 17. rujna 2015. u 19:00 satiu zagrebačkom Baru Potepuh, iznad tržnice Dolac, a za javnost će biti otvorena do 16.10.2015.

Saša Huzjak - Best of - live!
 

Jednostavnog naziva koji parafrazira glazbene kompilacije, “Best of – live!” predstavlja presjek dosadašnjeg fotografskog rada Saše Huzjaka pred koncertnim pozornicama. Izložba donosi vizualne dojmove koncertnih nastupa različitih glazbenika i glazbenih žanrova, od rock’n’rolla do jazza, od još nepoznatih bendova do svjetski poznatih zvijezda, od lokalnih klubova do europskih festivala. Otvorenje izložbe će se odvijati u sklopu Festivala glazbenih dokumentarnih filmova “DORF u gostima” 17.9.2015. @ 19:00 u zagrebačkom Baru Potepuh, iznad tržnice Dolac, a za javnost će biti otvorena do 16.10.2015.

O kvaliteti njegovih fotografija je naš poznati režiser Rajko Grlić izjavio:
Fotografije uglavnom registriraju objekt kojim se bave i time, u velikoj većini slučajeva, ostaju na nivou jednodimenzionalnog bilježenja stvarnosti.
Za razliku od te ogromne sive mase, fotografije Saše Huzjaka, uz samu pojavnost objekta, registriraju i ono puno važnije za pravo bilježenje trenutka: energiju koju fotografirana osoba ispušta, emociju koja iz nje izvire. Zato i mislim da su njegove fotografije rijetke i važne. Da su to fotografije koje izuzetnom jednostavnošću i čistom energijom komuniciraju direktno i bez laži između osobe na i osobe ispred fotografije.

O autoru

Saša Huzjak (Koprivnica, 1977.), po struci dipl. informatičar, radi kao grafički/web dizajner i programer, te fotograf. Zadnjih nekoliko godina se fokusirao na koncertnu fotografiju, obilazeći brojne koncerte i festivale u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim na glazbeno-filmskom portalu terapija.net, kojeg je jedan od osnivača, njegove fotografije su bile objavljene u različitim časopisima kod nas i u inostranstvu, CD/DVD omotima, knjigama, plakatima i web stranicama. Od 2011. godine je vanjski foto suradnik znanog slovenskog tjednika “Mladina”, a do sada je izlagao na više domaćih i međunarodnih grupnih izložbi gdje je i osvojio više nagrada.

Opširnije na na www.sasahuzjak.com.

O Festivalu glazbenih dokumentarnih filmova DORF

Festival glazbenih dokumentarnih filmova DORF od 2007. godine organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), DORF je vrlo brzo postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije dalo je podstrek i autorima i producentima iskoristiti komercijalni i umjetnički potencijal.

Gostovanja u drugim gradovima i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH, Češka, Njemačka, Makedonija, Austrija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca.40.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane zahvaljujući DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

No comments yet.