ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Sandra Vitaljić – Voljena

01.10.2013.

Otvorenje izložbe Voljena fotografkinje Sandre Vitaljić unutar serije Snapshot – Brzo okidanje najavljeno je za petak, 4. listopada od 19 do 21h u Galeriji Klovićevi dvori (podrum). Izložba ostaje otvorena do 13. listopada.

Sandra Vitaljić - Voljena
 
Serija fotografija pod nazivom Voljena nastala je nakon dugogodišnjeg praćenja novinskih napisa i policijskih izvješća o ubojstvima u partnerskim vezama. Fotografije prikazuju ozljede na tijelu i organima koje su dovele do smrti. Dijelovi tijela koji su nekada budili ljubavne i erotske osjećaje – grudi, kosa, lice, usne – ovdje su mrtvi, hladni, “oštećeni”, a univerzalni simbol ljubavi – prostrijeljeno srce, dobiva sasvim drugo značenje. Raskomadani dijelovi tijela pretvoreni su u fetišizirane foto-objekte podsjećajući na dragocjenosti koje se često poklanjaju u ime ljubavi, koja tako biva određena upravo posjedovanjem. U trenutku kada voljenu osobu nije više moguće posjedovati, ona biva pretvorena u stvar, neživi objekt koji je moguće odbaciti i tako uništiti izvor boli.

Serijom Voljena / Beloved propitujem ljubavne odnose, te destruktivne osjećaje koji mogu nastati iz idealiziranog osjećaja ljubavi.

No comments yet.