ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Rovinj Photodays 2013.

01.02.2013.

Od 1. velječe otvoren je godišnji natječaj za prijave fotografija Rovinj Photodays 2013., a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 15. ožujka 2013., u deset službenih kategorija.

Rovinj Photodays 2013.
 
Sudionici apliciraju prema unaprijed utvrđenom protokolu i pravilniku naznačenom na službenim web stranicama. Natječaj je, kao i dosadašnjih godina, otvoren samo za autore iz RH.

O najuspješnijim prijavama odlučivat će međunarodni Ocjenjivački sud, u sastavu: Markita Franulić – povjesničarka umjetnosti, kustos i recenzent, ravnateljica Tehničkog muzeja u Zagrebu, – predsjednica ovogodišnjeg žirija, Michael Diemar – osnivač jedne od najpoznatijih londonskih fotografskih galerija Diemar/Noble Photography, galerist, kustos, kolekcionar i predavač, kurator mnogobrojnih izložbi svjetskih majstora fotografije, Žarko Vijatović – višestruko nagrađivani fotograf sa stalnim prebivalištem u Parizu, član je francuske zajednice samostalnih umjetnika, la Maison des Artistes. Stalni je suradnik pariške galerije Gagosian, radi i kao kustos). Goran Trbuljak – osim profesionalnog bavljenja filmom i umjetničkom djelatnošću na području likovnih umjetnosti, fotografije, videa, konceptualne umjetnosti, radio i kao grafički urednik i urednik fotografije u časopisu “Film”, “Polet” i “Gordogan”. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. Danas u zvanju redovitog profesora na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Dvostupanjskim procesom odlučivanja, biraju se finalisti i pobjednici natječaja, čije će fotografije biti prikazane u sklopu putujućih izložbi, te uvrštene u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Pobjednicima natječaja pripada i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn, službena statua Kadar, a pobjednik kategorije Umjetnički koncept, bit će predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt, u rujnu, u Zagrebu u sklopu tradicionalne izložbe Rovinj Photodays 2013.

Proglašenje nominiranih autora (po tri finalista u svakoj kategoriji) održat će se u svibnju službenom press konferencijom, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u travnju, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja, održat će se 7. i 8. lipnja 2013. u Rovinju.

Više informacija o kategorijama i samu prijavu možete ostvariti preko službene stranice www.photodays-rovinj.com.

No comments yet.