ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ronaldu Goršiću nagrada “Renco Kosinožić”

18.04.2012.

Cropixov fotoreporter i  član Zbora fotoreportera Hrvatske bio je najumješniji na ovogodišnjoj “Snježnoj kraljici”. Uvijek nam je drago prenijeti dobre vijesti, pa tako sa zadovoljstvom javljamo da je najveću ocjenu stručne komisije, a time i pobjedničku titulu petog Vip fotografskog natječaja, osvojila fotografija Cropixovog fotografa Ronalda Goršića. 

Osim novčane nagrade, pobjedniku je na dodjeli u Vip centru u Gajevoj uručena i statua „Renco Kosinožić“. Uz njega, nagrađeni su i drugoplasirani Nikola Šiško te prošlogodišnji pobjednik Kristijan Komarica čija je fotografija ove godine osvojila treće mjesto.

– Izrazita mi je čast što ove godine odnosim prekrasnu statuu posvećenu velikom prijatelju hrvatskog skijanja, Rencu. Ova pobjeda potvrđuje da je kombinacija ljubavi i truda dobitna za uspjeh u svemu što radite. Posebno zahvaljujem Vipnetu koji je ovaj natječaj pretvorio u svojevrsnu tradiciju kojoj se mi fotografi iz sezone u sezonu uistinu veselimo – rekao je Ronald Goršić, autor pobjedničke fotografije Vip fotografskog natječaja.

Dodjeli nagrade su, uz posebnog gosta Ivicu Kostelića, prisustvovali i Vedran Pavlek, direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, te Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta.

– Renco je svojim fotografijama neizmjerno obogatio hrvatsko skijanje. Lijepo je što na ovaj način možemo odati počast ovom velikanu sportske fotografije, a veseli me i sve veći interes za sudjelovanje u našem natječaju. Uz posebne čestitke finalistima, zahvaljujem i ostalim natjecateljima koji Vip Snow Queen Trophy vjerno prate iz godine u godinu – rekla je Dubravka Jusić.

Nagrađenim fotografima te ostalim natjecateljima čestitao je i Ivica Kostelić koji je naglasio važnost njihove uloge u sportskim manifestacijama.

– Njihovo prisustvo i podrška uz stazu nama skijašima puno znače. Hvala im na tome – rekao je Ivica Kostelić.

U Vip fotografskom natječaju petu su godinu zaredom sudjelovali domaći fotografi akreditirani za praćenje utrka Vip Snow Queen Trophy. Natjecatelji su mogli prijaviti najviše dvije autorske fotografije koje je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od kćeri Renca Kosinožića Daniele Kosinožić, predsjednika Uprave Vipneta Mladena Pejkovića, direktora Hrvatskog skijaškog saveza Vedrana Pavleka, domaćih fotografa Radiše Mladenovića, Mare Bratoš i Gorana Razića, Željka Grgića iz agencije Cropix te Patrika Maceka iz agencije Pixsell.

No comments yet.