ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Robert Krivec – Ruzina

02.07.2015.

Pozivamo vas na izložbu fotografija Roberta Kriveca pod nazivom ‘Ruzina’, koja će se održati od 13. srpnja do 3. kolovoza 2015. na Hvaru, u Zvjezdi mora, sa početkom u 21:00.

Robert Krivec - Ruzina
 
Izložbom „Ruzina“ predstavlja nam Robert Krivec presjek svojih radova nastalih u poslijednjih 6 godina.

Kako sam kaže, ideja za ovu seriju fotografija, rodila se početkom 2009. godine, kada je nekoliko dana proveo u maloj kamenoj kućici obiteljskog prijatelja u jednoj od uvala na Paklinskim otocima.

„Vrijeme u njoj i oko nje kao da je davno stalo…predmeti koje smo tamo našli pričali su priču o vječnosti provedenoj na istom mjestu. Hrđa na njima svjedočila je o tome, ali im je istovremeno davala život, kao da dišu. U kombinaciju s morem i vječnim kamenom, ponovo su oživjeli…“ objašnjava Robert početnu inspiraciju, koja je rezultirala prvom serijom fotografija snimljenih na Paklinskim otocima, ali i utrla put za traženje novih motiva koji su se počeli otkrivati po cijelom otoku, od Humca, Maloga Grablja, Vrboske…. “Pojam ruzine dobio je novu dimenziju u detaljima starih drvenih brodova. Patina na njima priča o vremenu koje je prošlo, o burama i neverama koje su izdržali, generacijama koje se smjenjuju, a oni i dalje stoje…“ nastavlja Robert priču o fascinaciji ljepotom tragova tijeka vremena, koju je otkrio i koja ga je potakla na daljnje eksperimente. Napravio je, naime, i treću seriju fotografija, ovoga puta u Gorskom Kotaru, želeći pokazati kako različita klima, uvjetuje različitu svjetlost, pa ruzina ovdje nije onako žarko crveno obojena, ali ipak ima svoju draž, naročito u dodiru s vodom, koja povezuje sve tri serije fotografija.

Ovom izložbom, Robert nam se otkrio kao umjetnik fotografije u pravom smislu. Donosi nam 3 serije fotografija, zaokružene u smišljeni i cjeloviti niz, koji, osim kvalitete na vizualnoj, likovnoj razini, nudi priču, koja i površnog promatrača potiče na razmišljanje. Prolaznost, Robertovom zaslugom, ne mora nužno biti nešto loše, naprotiv ta prolaznost i tragovi propadanja u Robertovoj interpretaciji imaju ljepotu i privlačnost, što pruža nadu i nudi optimizam. Takvo što, možemo dobiti samo od pravog majstora!

Robert Krivec - Ruzina Robert Krivec - Ruzina Robert Krivec - Ruzina Robert Krivec - Ruzina

 
Robert Krivec rođen je u Zagrebu 1978. godine gdje završava osnovnu i srednju školu.
1998. upisuje Akademiju dramske umjetnosti koju 2004. završava i to smjer Filmskog i televizijskog snimanja.Profesionalnu karijeru započinje 1999. kao snimatelj na HTV-u, za koji i danas povremeno radi. Osim toga, kao snimatelj radi za različite televizije, državne ustanove i fakultete, vodi radionice igranog i dokumentarnog filma.
2007. odlazi u London, gdje također radi za razne TV kuće (Sky News, Sky Sport, ITN, SIC, Reuters). Na London Academy radi kao vanjski suradnik gdje predaje televizijsku i studijsku rasvjetu i dokumentarni film, te vodi različite seminarske radionice.
2009. u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu ima i prvu samostalnu fotografsku izložbu pod nazivom “Modest Beauty” koja opisuje Dalmatinsku obalu kroz motive sjene, mora i kamena.
2011. putuje na Tajland da bi tek 2014.postavio izožbu “Boja Tajlanda” koja je obišla cijelu Hrvatsku.Ova izložba je dokumentarnog karaktera gdje se pomoču portreta, pejsaža i detalja opisuje atmosfera Tajlanda.
Robert trenutno radi na HRTu i za vanjske produkcije te održava razne radionice fotografije, kamere i rasvjete.

No comments yet.