ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Robert Krivec – Boje Tajlanda

02.06.2014.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija ‘Boje Tajlanda’ autora Roberta Kriveca koje će se održati 9. lipnja 2014. u 19 sati u predvorju Galerije Vladimir Filakovac u Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51a.

Robert Krivec - Boje Tajlanda
 
Izložba se može pogledati do 21. lipnja.

Boje Tajlanda je izložba koja je nastala par godina nakon što sam 2011. bio na Tajlandu. Razlog tome je duga priprema u izboru motiva i slaganja raznih formata, jer smatram da je takav pristup najzahvalniji za prikaz Tajlandskih priča. Izložba se sastoji od serije fotografija portreta, pejsaža i detalja. Na putu koji je trajao mjesec dana, pokušavao sam što bliže prići ljudima koji svakodnevni život provode u đunglama sjevernog Tajlanda, ulicama centralnog Bangkoka ili plažama južnih otoka.

Izložba nakon Dubrave seli u Sisak 15.rujna, te u Osijek početkom 10. mjeseca.

Robert Krivec rođen je u Zagrebu 1978. godine. 1998. upisuje Akademiju dramske umjetnosti gdje 2004. diplomira smjer Filmskog i televizijskog snimanja.

Profesionalnu karijeru započinje 1999. kao snimatelj na HTV-u, za koji i danas povremeno radi. Osim toga, kao snimatelj i fotograf radi za različite televizije, državne ustanove i fakultete, vodi radionice igranog i dokumentarnog filma, te treninge komunikacije i pregovaranja.

2007. odlazi u London, gdje također radi za razne TV kuće (Sky News, Sky Sport, ITN, SIC, Reuters). Na London Academy kao vanjski suradnik predaje televizijsku i studijsku rasvjetu i dokumentarni film, te vodi različite seminarske radionice. 2009. u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu ima i prvu samostalnu fotografsku izložbu pod nazivom “Modest Beauty”.

2009. vraća se u Zagreb i nastavlja raditi kao snimatelj, redatelj i fotograf za TV kuće, marketinške i PR agencije, Muzej suvremene umjetnosti, te kao predavač na visokim školama i raznim radionicama. Radi kao direktor fotografije na dokumentarnim filmovima, muzičkim spotovima i reklamama.

U slobodno vrijeme putuje i fotografira, a na jednom od putovanja nastale su i ove fotografije.

No comments yet.