ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Put oko svijeta u pola sata

06.06.2012.

Davor Rostuhar i agencija STA Zagreb kao sponzor pozivaju Vas na inovativan projekt pod nazivom „Put oko svijeta u pola sata“. Riječ je o multimedijalnoj izložbi u V. gimnaziji u Zagrebu, koja će od 18. do 30. lipnja 2012. godine posjetiteljima dočarati svjetske metropole, ali i najzabačenije kuteve svijeta.

On je: „Najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima“ riječi su kojima ga opisuje urednik National Geographica, Hrvoje Prčić. Voli pustolovine, zna se nositi sa izazovima, traži mjesta koja nisu istražena i ono najvažnije; želi Vam sve to prikazati u obliku svojih fotografija… !

Davor je autor fotografija i projekta, te naj-produktivniji i najčitaniji hrvatski putopisac, fotograf i pustolovni umjetnik. Javnosti se predstavio sa tri objavljene knjige, koje su postigle veliki uspjeh, a netom prije najavljene izložbe u prodaju je izašao i njegov četvrti putopis „Degustacija slobode“.

Put oko svijeta u pola sata“ posjetitelji će moći doživjeti vizualno, akustično te putem mirisa i okusa. Domaćin i partner projekta je V. gimnazija u Zagrebu na adresi Klaićeva ulica br. 1 u kojoj će se unutar 12 učionica predstaviti oko tisuću prekrasnih fotografija u 12 odvojenih tema. Autor će se pobrinuti da nakon ovog putovanja trajno zadržite osjećaj kao da ste i sami bili na nekom od mjesta koje vam on želi približiti. Još jedna posebnost ovog kulturnog događaja biti će multisenzualni doživljaj – svaka učionica i svaka tema, osim vizualnim podražajem biti će nadopunjena akustičnim, olfaktivnim, taktilnim itd… Posjetitelji izložbe dobiti će kompletan doživljaj najraznovrsnijih destinacija kroz sva čula.

Teme koje će biti obrađene na izložbi su sljedeće:

Japan            Bolivija            Hrvatska

Venecija            Plemena Nove Gvineje             Metropole svijeta

Sahara             Jugoistočna Azija             Centralna Azija

Indija             Damask             Afričko pleme Dogon

Pedeset najboljih fotografija biti će razvijene i izložene u sportskoj dvorani s ciljem prikupljanja sredstava za štićenike udruge DUH – Dječja udruga hrabrost. Udruga skrbi o djeci s posebnim potrebama te ih svake godine vodi na hodočašće u Lurd. Kako bi im i ove godine to bilo omogućeno, kompletan iznos od prodaje fotografija namijenjen je njihovim potrebama, a namjerava se prikupiti najmanje 20 000 kuna.

 

Možda ste propustili:

Nijedan komentar do sada.